Back to All Events

Poletna mobilnost za mlade


  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

MKC Maribor med 5. in 9. septembrom 2022 v Mariboru soorganizira mednarodno mobilnost mladih za dvig kompetenc in dobrih praks na področju aktivnega državljanstva, socialne vključenosti in trajnostnega razvoja. Udeleženci bodo testirali tudi razviti e-tečaj ter razpravljali o priporočilih za mladinsko politiko v Evropski uniji. 

Mobilnost bo trajala 5 dni, vključno z družabnim programom in popoldanskimi dejavnostmi. MKC Maribor in MIITR bosta financirala potne stroške in stroške nastanitve. 

V okviru projekta COHERENT je slovenskim državljanom na voljo 10 "učnih mest" pod koordinacijo partnerskih organizacij, MKC Maribor in MIITR. 

Vsi udeleženci mobilnosti Coherent bodo prejeli potrdilo o udeležbi.

 
 

Kdo se lahko udeleži usposabljanja?

Udeležence morajo izpolnjevati naslednja merila:

  • na dan objavljenega razpisa so stari od 18 do 24 let;

  • mobilnosti se udeležijo prostovoljno, s težnjo po učenju in pridobivanju novega znanja o aktivnem državljanstvu, socialnem vključevanju, trajnostnega razvoja;

  • v prijavi predložijo svoj življenjepis v angleščini in kratko motivacijsko pismo, zakaj se želijo udeležiti mobilnosti;

  • tekoče govorijo, berejo in pišejo v angleščini


Zainteresirani kandidati naj pošljejo prijavo na elektronski naslov: lina.valant.sicanovic@mkc.si


Rezultati izbora

Izbrani kandidati bodo 22.8.2022 prejeli e-sporočilo o izboru. Partnerski organizaciji bosta izbrane udeležence pripravile na mobilnost (predstavitev programa mobilnosti, lokacija, ...).


Dodatne informacije 

Dodatne informacije dobite pri organizatorju: MKC Maribor, Mladinski kulturni center Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor in po e-naslovu: lina.valant.sicanovic@mkc.si.


 
 

foto: Unsplash