Back to All Events

konS = Delavnica izdelave namizne lučke

  • Kreator Lab Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

KonS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, MKC Maribor in Kreator Lab vabijo na delavnico izdelave namizne lučke, ki se bo odvila 28. 4. v prostorih mariborskega Kreator Laba.

Otroci bodo s pomočjo laserskega rezalnika in orodjem za oblikovanje Inkscape izdelali vsak svojo namizno lučko, ki jih bodo opremili še z elektriko in različnimi žarnicami.

Lučka bo sprogramirana in vodena z mikro kontrolerjem, ki ga bodo sprogramirali otroci in sami definirali barve in interval menjave barv. Otroci se bodo na delavnici seznanili z osnovami elektronike, spoznali bodo pojem električnega kroga, električnega vira in uporabnika, ter osnovne ukaze programiranja. Arduino bodo namestili na lučko, ki jo bodo kot končni izdelek odnesli domov.

Delavnice so namenjene otrokom med 9. in 14. letom in so brezplačne.

Vsa mesta na delavnici so že zapolnjena, ste pa vabljeni, da se nam pridružite na zabavnih intermedijskih pustolovščinah, ki jih organiziramo v maju!

Več o konS @ Inkubator: https://mkc.si/inkubator

Več o projektu konS: https://kons-platforma.org/

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij "Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 
foto: Michael Klements

foto: Michael Klements