Back to All Events

Podporna skupina za LGBTQIA+ osebe

  • Mladinski kulturni center Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Mladinski kulturni center Maribor in Maribor skozi rožnata očala te vsak drugi ponedeljek med 17. in 19. uro vabimo k udeležbi na podporni skupini za LGBTQIA+ osebe.

Skupina je začela z delovanjem v mesecu februarju 2021, srečujemo pa se vsak drugi ponedeljek med 17. in 19. uro in z veseljem medse kadarkoli sprejmemo tudi nove člane. Skupina trenutno poteka preko Zoom-a, takoj ko bo to mogoče, pa se bomo srečevali v živo v prostorih MKC Maribor. Za pridružitev skupini, vse dodatne informacije, pomisleke in ideje smo na voljo na tanja.veber@gmail.com.

Na programu Maribor skozi rožnata očala že več let zapored izvajamo vikend delavnico Samorogov roadtrip, ki je namenjena LGBTQIA+ mladim. Na delavnici udeleženci ustvarjamo varen prostor za spoznavanje, pogovor, druženje in tako gradimo skupnost. Tudi v lanskem letu smo prišli do zaključka, da obstaja interes in potreba po kontinuirani podpori in prostoru za druženje.

Z začetkom novega leta smo se v ekipi Maribor skozi rožnata očala odločili, da se odzovemo na željo mladih in začnemo z rednim izvajanjem podporne skupine za LGBTQIA+ osebe vseh starosti.

Skupina je namenjena vsem posameznicam_kom, ki se identificirajo z LGBTQIA+ ali svojo spolno usmerjenost in/ali spolno identiteto raziskujejo, pri tem pa bi si želeli podporo, pogovor, druženje, izmenjavo mnenj in informacij z drugimi člani skupnosti.

Delovanje skupine bo temeljilo na ustvarjanju varnega, spoštljivega in odprtega prostora za vse. Skupino bosta s svojimi izkušnjami dela z LGBTQIA+ osebami podpirali Nina Vareško in Tanja Veber.

Udeležba na skupini je brezplačna.

Vse, ki vas vabilo pokliče, iskreno vabljeni!

 

Nekaj besed o izvajalkah:

Tanja Veber je univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja, mladinska delavka, aktivistka na področju človekovih pravic in trenerka v neformalnem izobraževanju z večletnimi izkušnjami dela v mladinskem sektorju. Tekom let je pridobila bogate izkušnje tako na področju vodenja različnih skupin kot pri delu s posamezniki. Njeno delo na mladinskem področju obsega tudi vključevanje oseb z migrantskim ozadjem, LGBTQIA+ osebe in druge mlade z manj priložnostmi. 

Nina Vareško je univerzitetna diplomirana psihologinja z opravljenim strokovnim izpitom s področja socialnega varstva - smer duševno zdravje. V dvanajstih letih delovnih izkušenj je vodila številne pogovorne in svetovalne skupine, izvajala predavanja in seminarje ter vodila vsebinsko raznolike senzorično - kreativne delavnice.  Večino svojih delovnih izkušenj si je pridobila na področju dela z ranljivi skupinami kot so brezposelni, brezdomni, socialno ogroženi, ljudje s težavami v duševnem zdravju in LGBTQIA+.


foto: Mitja Florjanc

foto: Mitja Florjanc