Back to All Events

Javna tribuna: Najstnik - otrok ali mladostnik?

  • Lutkovno gledališče Maribor (map)

Zveza prijateljev mladine Maribor in partnerji – Lutkovno gledališče Maribor, MKC Maribor – Mladi Maribor in MO Maribor – v okviru Tedna otroka® vabimo na javno tribuno z naslovom NAJSTNIK – OTROK ALI MLADOSTNIK? s katero želimo okrepiti posluh za mlade na prehodu iz otroštva v mladostništvo.

Opažamo namreč, da se predvsem mladi med 12. in 15. letom ne udeležujejo niti programov za otroke niti tistih za mladostnike ter tako v tem občutljivem obdobju brez primerne spodbude ostajajo nezainteresirani za aktivno raziskovanje in spoznavanje sebe in sveta.

Na dogodku bomo odprli prostor za deljenje znanj, izkušenj in idej strokovnjakov s področja  šolstva, psihologije, kulture, športa in prostega časa v življenju mladih ter odločevalcev na lokalnem in nacionalnem nivoju. Cilj je okrepiti zavedanje naše odgovornosti in moči, da uvedemo spremembe za večjo vključenost, samostojnost in samouresničitev mladih.

Verjamemo, da boste s svojim znanjem in izkušnjami obogatili razpravo in  pomagali pri oblikovanju zaključkov, ki jih bomo posredovali ustreznim institucijam, zato vas vabimo, da se nam pridružite v sredo, 7. oktobra, ob 13. uri v Lutkovnem gledališču Maribor.

 

Zaradi preprečevanja z okužbo Covid 19 je število sodelujočih omejeno, zato prosimo, da udeležbo na javni tribuni potrdite najkasneje do torka, 6. 10. 2020, na elektronski naslov info.dum@zpm-mb.si.

Prosimo tudi za upoštevanje vseh navodil za preprečevanje okužbe.

Dodatne informacije: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si

 
zpm_TedenOtroka-MAIL-2009_v2.jpg