Back to All Events

Počitniške kuharske delavnice


  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor v času poletnih počitnic vabi na dvojne počitniške kuharske delavnice za otroke od 1. do 5. razreda osnovne šole, ki se bodo odvile v tednih od 29. 7. do 2. 8. ter 26. do 30. 8. 2019 v prostorih MKC Maribor (Ob železnici 16, 2000 Maribor). Cena enotedenske delavnice za enega otroka je 30 EUR.

Na počitniških delavnicah bomo spoznavali in urili svoje kuharske veščine! Kuhalnice bomo vihteli ob budnem očesu maturantke SGTŠ Maribor in dveh izkušenih animatork. In ne samo to…

Vsak dan po zajtrku bomo ustvarili kaj kreativnega in zabavnega, ali pa se bomo šli potepat po Mariboru, kotičkov za raziskovanje ne zmanjka nikoli. Vsak dan bomo skupaj pripravili celotno kosilo za vse udeležence. Mmm, bo dišalo! Po kosilu bomo pospravili za sabo, se umirili, sprostili in utrdili na vodeni jogi za otroke. Tudi popoldne bomo ustvarjali in se družili na kakšnem sprehodu po senci.

V petek gremo na piknik v park! Malico si bomo pripravili in spekli kar sami.


Prijave sprejemamo do 22. julija (za prvi termin) in do 19. avgusta (za drugi termin) oziroma do zapolnitve mest na kristina.prah@mkc.si in lina.valant.sicanovic@mkc.si. Vse potrebne formulare za prijavo si lahko prenesete s klikom na spodnji gumb, izpolniti in podpisati pa jih je potrebno najkasneje do oddaje otroka.

 

Program delavnic


Kuharske delavnice

Kuhali in pekli, pripravljali in zmešali bomo:

Zelenjavne juhe, musako, testenine z različnimi omakami, različne mešane solate, zelenjavni kus kus, ražnjiče, pohančke, francosko solato, proseni narastek, palačinke, sadno solato, sladoledne lučke, mafine…


Ustvarjalne delavnice 

Izdelali bomo predpasnike, slikarske halje iz stare majice, ustvarili praskanke in slikali glasno, pripravili bomo razstavo svojih del in še marsikaj.


Potepi po Mariboru

Sprehodili po mestu, pobliže spoznali njegovo arhitekturo in zgodovino, poiskali bomo vodnjake, ure, parke, galerije in muzeje… 


Joga za otroke

Z Natašo, izkušeno vaditeljico joge se bomo naučili osnov joge in se vsak dan do dobra pretegnili.


Petkov piknik v parku

Hrano, ki jo bomo zaužili na njem, si bomo pripravili sami. Na pikniku se bomo igrali gibalne igre, hodili bomo po vrvi, peli bomo in se preprosto imeli fino.