Back to All Events

Ožuljeni jezik z gostjo Leno Kallergi

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Pred začetkom poletne sezone bo v klubu Wetrinsky v torek, 11. junija 2019, ob 19. uri potekal še zadnji dogodek iz serije Ožuljeni jezik, potem pa bo za mariborsko slamovsko sceno do mariborskega predizbora za nacionalno prvenstvo v slamovski poeziji, ki bo 24. avgusta 2019 in do državnega prvenstva, ki bo sredi septembra v Ljubljani, sledilo obdobje počitnic.

Literarna gostja prihajajočega dogodka bo grška pesnica, lingvistka in prevajalka Lena Kallergi, ki jo bo mariborskemu občinstvu v kratkem pogovoru predstavila pesnica in članica Slam zverin Metka Zadravec.

Ožuljeni jezik je serija večerov slamovske poezije, na katerih prijavljeni pesniki in pesnice tekmujejo v interpretiranju svoje poezije, pri čemer njihovi nastopi potekajo brez rekvizitov ali kostumov in brez glasbene podlage. Pesniki se lahko za nastop prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine ali pol ure pred začetkom na prizorišču dogodka. Dogodke moderira Mojca Frim.

 
MKC Črka in Slam zverine se že veselimo vašega obiska!

O AVTORICI

Literarna gostja tokratnega dogodka Leni Kalergi / Λένα Καλλέργη (1978) živi in deluje v Atenah v Grčiji. Objavila je pesniški zbirki Ena ladja je odveč (Gavrilidis, 2016 – nagrada Pesniškega kroga) in Vrtovi v pesku (Gavrilidis, 2010 – nagrada Marije Poliduri). Sodelovala je pri skupinskih, eksperimentalnih pesniških zbirkah Skupina iz pesništva (Gavrilidis, 2010) in Skupina iz pesništva II: Za sanjarijo (Gavrilidis, 2012). Prevajala je pesmi Giacoma Leopardija (Ostaja noč, Gavrilidis, 2013), Luisa Cernuda, Johna Keatsa, Williama Wordswortha, Samuela Taylorja Coleridgea idr. Njene pesmi so bile prevedene v angleščino, francoščino, nemščino in španščino.Avtorica prihaja na Ožuljeni jezik kot literarna rezidentka mednarodnega projekta Ulysses' Shelter oz. Odisejevo zatočišče, v katerem sodelujejo Društvo slovenskih pisateljev, hrvaška založba Sandorf in grška  založba Thraka. Gre za rezidenčni projekt, ki v središče postavlja poezijo mladih, perspektivnih avtorjev in jim omogoča bivanje in ustvarjanje v rezidencah Slovenije, Grčije in Hrvaške. Tako širijo polje svoje umetniške inspiracije in motivike ter obenem, tudi z javnimi nastopi okolju v katerem gostujejo, prinašajo svojo vizijo, poetiko ter svojo kulturno izkušnjo dežele iz katere prihajajo. Projekt finančno podpira Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

foto: arhiv Lene Kallergi

foto: arhiv Lene Kallergi