Back to All Events

Brezplačne delavnice za večjo konkurenčnost na trgu dela


  • Hostel Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Po podatkih Svetovnega gospodarskega foruma (World Economic Forum) bo kar petintrideset odstotkov veščin, ki danes med zaposlovalci veljajo za pomembne, v prihodnje izgubilo na vrednosti. Strokovnjaki za upravljanje človeških virov opozarjajo, da bodo morali tako zaposlovalci kot iskalci zaposlitve zaradi hitrega tehnološkega napredka posvojiti koncept vseživljenjskega učenja. V Mariboru bodo od 16. do 17. maja v Hostlu Pekarna potekale dvodnevne brezplačne delavnice, v okviru katerih se bodo mladi učili življenjskih veščin in poslovnih znanj, ki jim bodo v pomoč pri večji konkurenčnosti na trgu dela. 

Globalna raziskava, ki jo je izvedel LinkedIn[1] med pet tisoč strokovnjaki za upravljanje s človeškimi viri, razkriva, da so mehke veščine danes pomembnejše kot kadarkoli doslej. Kar 80 % vprašanih je bilo mnenja, da so vse bolj pomembne za poslovni uspeh organizacije, medtem ko jih je 89 % navedlo, da je pomanjkanje mehkih veščin razlog za neuspešno izbiro kandidatov. Po podatkih Svetovnega gospodarskega foruma[2] pa bodo leta 2020 med desetimi najpomembnejšimi veščinami reševanje kompleksnih problemov, kritično razmišljanje, kreativnost, vodenje ljudi, sodelovanje, čustvena inteligenca, presoja in sprejemanje odločitev, osredotočenost na storitev, pogajanje in kognitivna fleksibilnost.

 

Brezplačne delavnice za večjo konkurenčnost na trgu dela

Delavnice so namenjene predvsem mladim med 18. in 35. letom starosti. Poudarek programa je predvsem na praktičnem učenju življenjskih veščin in poslovnih znanj, ki bodo mladim v pomoč pri osebnem razvoju, iskanju zaposlitve in večji konkurenčnosti na trgu dela. Vsebinsko bodo delavnice obsegale učenje tistih veščin, ki so med zaposlovalci najbolj iskane, s poudarkom na komunikacijskih veščinah in osebni predstavitvi, javnemu nastopu, pripravi življenjepisa, osnovah prodaje in marketinga in vodenju projektov. Mladi pa se bodo naučili tudi, kako realizirati lastne podjetniške ideje.

Znanje bodo z mladimi delili izkušeni predavatelji: mag. Aleš Vičič, psiholog, ki je že 20 let eden od vodilnih strokovnjakov za psihološko pripravo športnikov in vodi delavnice na temo izboljšanja učinkovitosti za ključne kadre v podjetjih; Nastasija Alt, kadrovska svetovalka v podjetju Adecco Slovenija; Borut Rozman, vodja razvoja prodajne ekipe v podjetju Coca-Cola HBC Slovenija, in Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, prvega pospeševalnika mladinskega podjetništva v Sloveniji. Na vsaki delavnici se bodo mladim pridružili tudi uspešni slovenski podjetniki, ki bodo predstavili svojo podjetniško zgodbo.

❗PREVERI PROGRAM: http://bit.ly/priloznost_za_mlade
❗PRIJAVI SE ZDAJ: http://bit.ly/priloznost_za_mlade_prijava

[1] https://www.weforum.org/agenda/2019/02/these-4-trends-are-shaping-the-future-of-your-job/

[2] https://www.weforum.org/agenda/2016/01/the-10-skills-you-need-to-thrive-in-the-fourth-industrial-revolution/

foto:  Coca-Colina priložnost za mlade

foto: Coca-Colina priložnost za mlade