Back to All Events

Glasovanje Com'On Maribor


Od 12. marca do 12. maja 2019 je na spletnem portalu Com'On Maribor potekalo zbiranje pobud mladih, s katerimi bi izboljšali življenje v Mariboru. V tem času je ekipa facilitatorjev na 14 mariborskih srednjih šolah in fakultetah izvedla praktične delavnice aktivnega državljanstva in participativnega proračuna, ki se jih je udeležilo 275 mladih.

Čez spletni prijavni obrazec je v času zbiranja predlogov prispelo 51 različnih pobud mladih z najrazličnejšimi ukrepi za trajnostno izboljšanje mesta Maribor in življenja v njem. Strokovna komisija v sestavi: Nina RoškarMarko Lük in Željko Milovanovič, je prispele pobude temeljito pregledala, izločila tiste, ki bodisi niso izpolnjevale vstopnih pogojev, bodisi niso tehnično in finančno izvedljive v letu 2019 s predvideno finančno konstrukcijo, ter izbrala 10 pobud, ki bodo šle na javno glasovanje.

Javno glasovanje o pobudah bo potekalo od 16. maja 2019 do vključno 12. junija 2019 na spletni strani maribor.comoneurope.org. Pet pobud, ki bo na glasovanju prejelo največ glasov Mariborčank in Mariborčanov, bo realiziranih predvidoma do septembra, javnosti pa jih bomo predstavili v času Festivala Mladi Maribor v prvi polovici oktobra 2019.

Spletno glasovanje za najboljše predloge se je že pričelo, na njem pa lahko sodelujejo vsi prebivalci Mestne občine Maribor, ne glede na starost. Glas je mogoče oddati na spletni strani maribor.comoneurope.org/pobude.