Back to All Events

Anja Kranjc: BIVANJSKI MEDPROSTORI


  • Galerija Media Nox 12 Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V galeriji Media Nox smo v torek, 26. 2. odprli razstavo mlade umetnice Anje Kranjc iz Šempetra pri Gorici. Anja je študirala kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

BIVANJSKI MEDPROSTORI so ambientalna kiparska postavitev cikla kiparke Anje Kranjc im. "V belo", sestavljenega iz različnih figuralnih motivov. Kot pravi sama, so dela polna simbolike in gledalca predvsem opominjajo na krhkost ter minljivost človeške eksistence. Njeni kiparski cikli presegajo ustaljene materiale in postavitve, saj se organsko razraščajo po razstavnem prostoru.

VABLJENI!

O AVTORICI

ANJA KRANJC (1982) se je rodila v Šempetru pri Gorici. Kiparstvo je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je najprej diplomirala, leta 2011 pa pod mentorstvom red. prof. Matjaža Počivavška in doc. dr. Igorja Škamperleta tudi magistrirala. Še pred vpisom na študij je obiskovala kiparske delavnice pri Jakovu Brdarju. Poleg kiparstva se ukvarja tudi s slikarstvom, risbo, grafiko in ilustracijo.

Leta 2006 je prejela Prešernovo nagrado za študente UL ALUO. Imela je večje število samostojnih in skupinskih razstav, tako pri nas kot v tujini.

Trenutno se ukvarja s poučevanjem na likovnih šolah v Novi Gorici (Likovna šola Mestne galerije) in Ribnici (Lice), vodi pa tudi celoletne ustvarjalne delavnice za otroke v enem od ljubljanskih vrtcev. Ustvarja v Vipavi, kjer ima svoj atelje.

foto: Mitja Florjanc