Back to All Events

Delavnice za spodbujanje mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Zavod Movit, nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota sta oblikovala projekt, v katerem je ena od aktivnostih delavnica za spodbujanje mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament, ki bodo potekale 26. maja 2019.

Mladinski kulturni center Maribor je eden od partnerjev projekta in bo delavnico za spodbujanje mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament izvedel na treh lokacijah v Mariboru:

  • prvo delavnico smo 29. 1. 2019 že izvedli v Dijaškem domu Maribor,

  • druga delavnica bo v torek, 5. 2. 2019, izvedena za dijake_inje Prve gimnazije Maribor,

  • tretja delavnica pa bo v torek, 26. 2. 2019, in bo odprta za vse, ki jih tema zanima, izvedena pa bo na Mladinskem kulturnem centru Maribor, s pričetkom ob 17:00.

Vsaka delavnica traja do cca. 90 minut. Na delavnici udeleženci_ke skozi kviz spoznajo osnovne pojme o Evropskem parlamentu, možnosti, ki jih mladim ponuja Evropska unija, na vsaki delavnici pa bodo udeleženci_ke imeli možnost spoznati osebo, ki je delala v Evropskem parlamentu kot asistent_ka ali kot stažist_ka ter tako »iz prve roke« pridobiti informacije o tem, kako se prijaviti za službo v Evropskem parlamentu, kako poteka delo …

Gostja tretje delavnice bo Dijana Jevtić, ki bo z udeleženci delavnice delila izkušnjo dela v Evropskem parlamentu. Med leti 2015 – 2016 je gospa Jevtić spoznala delo v Evropskem parlamentu najprej kot stažistka, kasneje pa tudi kot asistentka ene izmed evropskih poslank iz Slovenije. Sama pravi, da je bil ta čas premalo, vendar dovolj dolg za spoznanje ekipe, poslanke in celotnega dela.  Za vse, ki vas zanima izkušnja dela v Evropskem parlamentu vabljeni, da se nam pridružite.

Udeleženci_ke bodo na delavnici pav tako spoznali kampanja »Tokrat grem volit« ter nagradno igro povezano s kampanjo.

Delavnice izvaja Adrijana Kos, sodelavka Mladinskega kulturnega centra Maribor, ki se je udeležila usposabljanja za izvajanje omenjenih delavnic, hkrati pa je tudi opravila enomesečno stažiranje v Evropskem parlamentu.

Delavnice so odprte za vse mlade, zato vabljeni, da se nam pridružite.

Se vidimo!

Vir fotografije: www.tokratgremvolit.eu

Vir fotografije: www.tokratgremvolit.eu

Earlier Event: February 21
Pesniška delavnica z Anjo Golob
Later Event: February 26
Anja Kranjc: BIVANJSKI MEDPROSTORI