Back to All Events

Ožuljeni jezik z grškim pesnikom Thanosom Gogosom

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Drugi literarni dogodek četrte sezone cikla slamovske poezije Ožuljeni jezik bo ob nastopih avtoric in avtorjev, ki se bodo pomerili v odrski interpretaciji avtorske poezije, postregel tudi z literarnim gostom iz Grčije – na oder kluba Wetrinsky prihaja pesnik, založnik in urednik Thanos Gogos (Θάνος Γώγος).

Ožuljeni jezik bo potekal 12. novembra 2019 s pričetkom ob 19. uri in ga bo moderirala Mojca Frim. Kot je zdaj že utečeno, bodo na odru v treh krogih nastopile prijavljene pesnice in pesniki, ki jih bo ocenjevala žirija, sestavljena iz občinstva. Za nastopajoče velja, da so na odru brez rekvizitov, zaželjena je intepretacija brez listov in zaslonov.

Za nastop se je mogoče prijaviti na naslovu ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverin ali pa na prizorišču pred pričetkom dogodka.


O avtorju

Tokratnega gosta, Thanosa Gogosa, bo v kratkem pogovoru, ki bo potekal po prvem krogu nastopov, predstavila pesnica in vodja Slam zverin Nina Medved. Thanos Gogos se je rodil l. 1985 v Larisi. Je soizdajatelj književnega časopisa thraka ter istoimenske založbe in soustanovitelj festivala poezije v grški Tesaliji. Leta 2013 je pri atenski založbi Farfoulas izšla njegova prva pesniška zbirka Frontier Playground in leta 2014 pesnitev Glasgow pri založbi thraka. Leta 2015 se je udeležil 2. festivala mladih književnikov na 12. solunskem mednarodnem knjižnem sejmu in se uvrstil v antologijo New Voices of Greece, ki jo je izdal Grški inštitut za kulturo in je bila predstavljena na 67. frankfurtskem mednarodnem knjižnem sejmu. Deluje tudi kot producent in moderator. Pesmi objavlja v tiskanih in elektronskih literarnih revijah, prevedene so bile v angleščino in ruščino. Njegova založba thraka je partner mednarodnega projekta Odisejevo zatočišče (The Ulysses' Shelter), v katerem kot partner sodeluje tudi Društvo slovenskih pisateljev.


foto: Kristijan Robič

foto: Kristijan Robič

Earlier Event: November 11
Čas za STIK
Later Event: November 13
Živa knjižnica na Kariernem sejmu