Back to All Events

Čas za STIK - Uvod v novinarstvo skupnostnih medijev

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Pisanje z obrobja, s perspektive subkulture, z družbenega dna, s pozicije depriviligiranih, s kritične distance, s pozicije upora, v iskanju raznolikih možnosti in alternativ, v zavračanju binarizmov, npr. tistega pro et contra. S spoštovanjem zgodovine, ki ni zapisana v učbenikih, z dejstvi in mnenji, ki večine ne zanima, nam pa predstavlja način in smisel življenja. Pisanje naše kulture, naše zgodovine, naših skupnosti, naših zgodb, z naše perspektive, z našimi rokami. Iz nas, o nas, od nas. V zavedanju, da je pisati za medij, sporočati svoje misli, zamisli, kritične refleksije, velik privilegij. Prebijati molk je velika reč. 

STIK bo tokrat vodil novinar in aktivist Mitja Blažić

Vabljeni vsi, ki se STIKa še niste udeležili in seveda vabljeni vsi tisti, ki ste STIK obiskovali že v prejšnji sezoni!

O PROJEKTU

STIK dogodki so namenjeni mladim LGBT+* osebam, ki se identificirajo izven normativnih identifikacij in osebam, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja. Ob kavi, čaju in raznovrstnih prigrizkih bomo preko iger in debat poskušali kreirati neizključujoče prakse ravnanja znotraj skupin in skupnosti.

STIK skupina postaja tradicija. Dogaja se enkrat na mesec, ob istem času, na istem mestu. Da ne bo kakšne zmede. V Mariboru je to vsak drugi ponedeljek v mesecu, ob 18:00 uri, v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16. V mesecu oktobru se tako srečamo v ponedeljek, 8. oktobra.

Vstop je prost, zaželene pa so prijave na stik@legebitra.si zaradi lažje organizacije. 

Se STIKnemo! 

 

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora. 

*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.