Petri Kolmančič Glazerjeva listina za knjigo Tretja oseba dvojine

Koordinatorka in organizatorka kulturnih programov na MKC Maribor ter vodja programa MKC Črka in festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru - Petra Kolmančič - bo za svoje delo na področju kulture prejela Glazerjevo listino!

Predsednica odbora Zdenka Križanič, podpredsednik Zdravko Luketič in Bojan Labovič iz občinskega urada za kulturo in mladino so pred podelitvijo nagrade in listin, ta bo v četrtek, 21. marca, v Minoritski cerkvi, predstavili še nekaj formalnosti. Na razpis za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine v letu 2019, ki je bil objavljen 16. oktobra lani, je prispelo 26 predlogov s 17 predlaganimi kandidati, od tega 11 kandidatov za Glazerjevo listino in 6 kandidatov za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor, odboru v odločanje poslale več predlogov, ta pa je izbral nagrajence. 

Po besedah komisije si Petra Kolmančič nagrado zasluži, ker "... brez dvoma velja za enega najbolj vidnih pesniških glasov v zadnjem času, je pa v mestnem kulturnem prostoru tudi sicer prisotna kot zelo sposobna in ustvarjalna organizatorka kulturnega življenja."

Kolektiv MKC Maribor, ekipa MKC Črka in ekipa festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru iskreno čestitajo za prejeto nagrado!

Celoten članek na https://www.vecer.com/glazerjeva-nagrada-bogdanu-cobalu-6674034

foto: Janko Rath / vecer.com

foto: Janko Rath / vecer.com