Odprt natečaj za mlade umetnike Vabljeni mladi

Med 9. junijem in 7. julijem bo v Galeriji Media Nox na ogled skupinska razstava mladih umetnikov, ki jih bo strokovna žirija izbrala v sklopu natečaja Vabljeni mladi 2023, ki ga organizira Društvo likovnih umetnikov (DLUM) Maribor. Mladi umetniki se lahko prijavijo do 27. aprila.

Z natečajem Vabljeni mladi 2023 in nagrado Primavera, poimenovano po mojstrovini slikarja Sandra Botticellija, alegorijo mladosti, Društvo likovnih umetnikov Maribor (DLUM) vabi mlade vizualne umetnike, stare do vključno 35 let in delujoče v Sloveniji, da se prijavijo na razpis Vabljeni mladi za nagrado Primavera 2023.

Razpis omogoča mladim umetnikom, da s sodelovanjem pritegnejo pozornost strokovne žirije ter si tako prislužijo možnost skupinskega razstavljanja svojih umetniških del v rezidenčni galeriji DLUM in Galeriji Media Nox. Nagrada podpira talent in ustvarjalnost, raziskovanje ter drznost sporočanja.

Med prijavljenimi bo strokovna žirija izbrala tista dela in avtorje, ki se bodo predstavili na skupinski razstavi. Ob otvoritvi razstave bodo avtorjem najbolje ocenjenih del podeljene nagrada Primavera in priznanji Primavera 2023. Trije najbolje ocenjeni avtorji letošnjega natečaja bodo nagrajeni z razstavo v Galeriji DLUM v letu 2024.

Razstava bo v Galeriji Media Nox na ogled od 9. junija do 7. julija 2023.

Rok za prijavo na razpis je 27. april 2023.