Začenjamo z intermedijskimi pustolovščinami

Mlade ustvarjalce (8+), željne pustolovščin v intermedijskem svetu, vabimo na niz ustvarjalnih pustolovščin, kjer bomo raziskovali svet intermedijske umetnosti, ki obsega najrazličnejša področja od elektrotehnike do 3D printa, spajkanja, "šraufanja" in podobnih vragolij. Rezervirajte si torke ob 17. uri in se nam pridružite v Kulturnem inkubatorju. Začenjamo 4. aprila.

Otroci se bodo na intermedijskih delavnicah pri nas naučili veščin, ki pomagajo pri motoriki, reševanju problemov, lotili se bomo programiranja, ročnih spretnosti! Skupaj bomo tekom delavnic obiskali tekoče razstave v Kulturnem inkubatorju, se preizkusili v intermedijskih tehnikah, ter s pomočjo izkušenih mentorjev razvijali zanimive lastne projekte.


Prosto-časovne dogodivščine, ki se bodo odvijale vsak torek od 17. ure naprej v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti 18 v Mariboru, so razdeljene na tri sklope:


April: kiparstvo in 3D oblikovanje

4. 4. 2023 bomo spoznali kako se lotiti 3D oblikovanja in 3D tiska ter začeli razmišljati o lastni 3D skulpturi, ki jo bomo tekom meseca iz računalnika prenesli v resnični svet!
11. 4. 2023 in 18. 4. 2023 bosta namenjena praktičnemu delu na lastnem modelu, raziskovanju in eksperimentiranju.
25. 4. 2023 pa bomo iz narejenih 3D modelov pripravili razstavo


Maj: vežemo vezja

9. 5. 2023 se bomo posvetili izdelavi klaviature iz žičk in gumbov ter mikrokontrolerja - kaj sploh to je in v kakšne namene ga lahko uporabljamo? (namig: samo domišljija je meja, uporaben je res za neskončno možnosti)
16. 5. 2023, 23. 5. 2023, 30. 5. 2023 - raziskovali in eksperimentirali bomo z možnostmi, ki jih nudijo mikrokontrolerji, prižigali lučke, uporabljali senzorje, se naučili kako delujejo alarmi, "smart" naprave ...

Junij: prostor in umetnost

V juniju bomo domišljiji in umetnosti pustili prosto pot. Program junijskih dogodivščin se bo oblikoval skozi prva dva meseca skupnega raziskovanja, razmišljanja in eksperimentiranja. Lahko se spustimo v biotehnologijo, raziskujemo zvok in/ali video, pokukamo v ozadje gledaliških predstav, sprogramiramo robota,...
Datumi: 6. 6. 2023, 13. 6. 2023, 20. 6. 2023, 27. 6. 2023


***Udeležba ni obvezna na vseh terminih, vaš otrok se lahko priključi ob katerem koli datumu in našli bomo način kako ga vključiti v proces.***

Udeležba je brezplačna, so pa za potrebe lažje organizacije dela zaželjene prijave:


Produkcija: Platforma konS / MKC Maribor

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnosti je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij "Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture".Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.