Hostel Pekarna praznuje 10. obletnico in nagrajuje

Hostel Pekarna, ki obratuje od leta 2011 in je del Kulturnega centra Pekarna, letos praznuje okroglo 10. obletnico svojega delovanja. V desetih letih se lahko pohvali z veliko dobrimi zgodbami na področju mladinskega turizma. 

Ekipa Hostla Pekarna (HOP), ki je del mreže Popotniškega združenja Slovenije, v tem tednu praznuje svoj 10. rojstni dan in se z veseljem spominja vseh dosežkov, ki smo jih zabeležili v tem obdobju - na primer tudi tega, da je prvem desetletju obstoja gostil le malce manj kot 30.000 nočitev iz več kot 114 držav. Prav zaradi naših edinstvenih gostov se v HOP-u neprestano trudimo izboljšati naše storitve in dvigniti mladinsko prenočišče na višji nivo.

Ker smo ob 10. obletnici obstoja prejeli številna čudovita voščila, spomine in lepe želje, smo se odločili le-te zbrati na enem mestu - vsak dan bomo tako objavili eno na posebni podstrani, ki si jo lahko ogledate s klikom na sledeči gumb. Vabljeni k branju!

Rastemo s tradicijo

Skozi leta se je hostel iz prenočišč za mlade spremenil v domač, za bivanje prijeten namestitveni objekt - prijazen posameznikom, družinam in skupinam. Prostori so postali pisani in igrivi, s pridihom mestne zgodovine in tradicije, saj sobe skozi stenske plakate pripovedujejo Zgodbe Maribora (Rojstvo Maribora, Stara trta, Mariborsko obzidje...), hodnike pa krasijo družabne igre za najmlajše in mlade po srcu.

V preteklem letu smo veliko truda vlagali predvsem v mreženje in povezovanje z lokalnimi ponudniki, kar je pripeljalo tudi do priprave treh različnih paketov: O(d)kleni se, Vinska rekorderka in Zeleni vrt, v katere smo ulovili lokalne lepote in dobrote za najrazličnejše okuse. S strani Združenja za pohodništvo in kolesarjenje je hostel uspešno pridobili naziv Kolesarjem in pohodnikom prijazni ponudnik nastanitev, zato se lahko odslej pohvalimo s štirimi od petih »koles« na lestvici kolesarskih trženjskih standardov (KTS) ter štirimi od petih »pohodnikov« na lestvici pohodniških trženjskih standardov (PTS).

Poleg sodelovanja s Slovensko turistično organizacijo pri projektu Zdaj je čas: Moja Slovenija, Drava Bike, Zavodom za turizem Maribor, Popotniškim združenjem Slovenije in drugimi, smo tudi sami ogromno naredili za promocijo in prepoznavnost hostla, tako v Sloveniji kot tujini. Pridružili smo se izdelavi zemljevida USE-IT, prav tako pa smo naredili tudi lasten zemljevid Maribora in Kulturnega centra Pekarna. Posneli smo veliko promocijskih videov hostla, Maribora in okolice ter sodelovali na raznih turističnih sejmih. Z namenom hostel približati ljudem, smo zanje pripravili tudi več nagradnih iger z brezplačnimi nočitvami in drugimi nagradami.

Praznujemo in nagrajujemo

Hostel Pekarna v okviru praznovanja 10. obletnice vse do konca leta 2021 podarja 10% popust na vse nočitve in vabi k domišljijskem likovnem natečaju pod naslovom »100-ka«, ki temelji na domišljiji vsakega posameznika. Vsak, ki bo narisal ali naslikal, kako bo Hostel Pekarna izgledal ob 100. obletnici, sodeluje v likovnem natečaju za glavno nagrado - brezplačno nočitev za dve osebi s samostojnim odkrivanjem Maribora s pomočjo vrečke Mini Adventures, dvema kartama za obisk Botaničnega vrta Univerze v Mariboru ter dvema povratnima kartama za gondolo na Pohorje.

 
Oblikovanje: Beti Trstenjak

Oblikovanje: Beti Trstenjak