Maribor ima prvo legalno steno za grafitiranje

Maribor, 3. 6. 2021 - S včerajšnjo slavnostno otvoritvijo grafitarskih sten pod rondojem na Lackovi cesti je Mestna občina Maribor v uporabo predala prvo legalno steno za grafitiranje, kjer bodo mariborčani in mariborčanke odslej lahko nekaznovano pilili svojo umetniško žilico in se poskusili v ulični umetnosti.

V visoki družbi župana MoM Saše Arsenoviča, predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića in predstavnice UEFE Joanne Green je direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor Marja Guček včeraj slavnostno otvorila grafitarski rondo, ki je vsebinsko razdeljen na 2 polovici - na eni polovici so prekaljeni mariborski grafitarji predstavili sveže murale in poslikave na temo Maribora, športa in pravkar potekajočega tekmovanja U21EURO, medtem ko bo druga polovica namenjena prosti poslikavi s strani javnosti.

Protokolarni dogodek so s svojimi nastopi popestrili mladi lokalni umetniki - s plesno točko sta se predstavila Matic Ačko in April Veselko, nekaj avtorskih skladb in rim pa je predstavil Tilen Guzelj “Tropski”.

Razlogov za praznovanje je bilo ob svečanem dogodku veliko - ob vsem naštetem se je z njim realiziral tudi prvi projekt participatornega proračuna MoM.

UTRINKI DOGAJANJA

foto: Mitja Lorenčič