Februar je mesec LGBTQIA+ zgodovine!

V nekaterih delih sveta je februar mesec LGBTQIA+ zgodovine. Čeprav ga veliko držav po ameriškem vzoru tradicionalno obeležuje oktobra, se v državah, kot sta Združeno kraljestvo in Madžarska, z njim povezani dogodki odvijajo v tem mesecu.

Tudi mi smo ga v lanskem letu obeležili_e v oktobru, a ker si bogata zgodovina skupnosti LGBTQIA+ zmeraj zasluži več pozornosti, smo se odločili_e, da jo letos počastimo tudi v februarju. Na naših spletnih kanalih boste tako lahko cel mesec dostopali_e do vsebin, povezanih z zgodovino naših skupnosti — od vpogledov v ključne trenutke LGBTQIA+ zgodovine v Sloveniji in po svetu do zanimivih in zabavnih dejstev. 

S prvim tednom februarja in vse do konca meseca bomo delili_e objave o pomembnih prelomnicah, ki so izoblikovale naše skupnosti, od splošno znanih do tistih manj slavnih, obenem pa orisali_e življenje LGBTQIA+ posameznikov v preteklosti. Serijo objav bo kmalu moč spremljati na naših Facebook in Instagram kanalih. Prav tako načrtujemo tudi trivia kviz, v okviru katerega se boste lahko preizkusili_e v znanju o LGBTQIA+ temah. Kviz se bo odvil na našem Instagram profilu, več podrobnosti o vsebini in sodelovanju pa bo znanih v kratkem. 

Boj za enakopravnost pomeni boj za boljšo in pravičnejšo prihodnost, kar je tudi ena od naših osnovnih misij. V prihodnost pa ne moremo zreti, brez da poznamo preteklost, ki je ustvarila potrebo po omenjenem boju. Ta februar želimo posvetiti spoznavanju zgodovine, da se tudi na ta način učimo bolje soobstajati. Vsem pripadnikom in pripadnicam naših skupnosti želimo vesel mesec LGBTQIA+ zgodovine, vse skupaj pa vas ponovno vabimo, da se nam pridružite skozi ves mesec.

Tekst za novičko je pripravil prostovoljec Matej Behin.

Sledi nam na družbenih omrežjih in bodi na tekočem z dogajanjem!

 
grafika_zala sesko.png