Srečanje z novo v. d. direktorico URSM-ja mag. Dolores Kores v Mariboru

Mladinski kulturni center Maribor je danes, 12. junija 2020, gostil novo v. d. direktorico Urada Republike Slovenije za mladino mag. Dolores Kores. Na srečanje so bile vabljene organizacije s sedežem v Mariboru, ki jih sofinancira Urad RS za mladino ter Mreža MaMa. Udeležile so se ga EKTC Maribor, Pekarna-magdalenske mreže, EPEKA, Društvo Salezijanski mladinski center Maribor, Kulturno društvo Mladinski center IndiJanez, Popotniško združenje Slovenije, Društvo za podporo mladim Romom ter Mreža MaMa. 

Namen prvega terenskega obiska nove v. d. direktorice mag. Dolores Kores je bil spoznavanje mladinskega sektorja v Mariboru. Organizacije so predstavile svoje programe, izzive, s katerimi se srečujejo ter želje, ki jih imajo za prihodnost. Pri tem so se dotaknile tudi vprašanja izvajanja in prilagajanja programa v času epidemije.

Mag. Dolores Kores je med drugim povedala, da do krčenj sredstev, zaradi epidemije in z njo povezane finančne krize, ne bo prišlo. V prihodnje pa si želi okrepiti sodelovanje med URSM in mladinskimi organizacija oz. organizacijami za mlade, nadaljevati z informiranjem, naslavljati težave, s katerimi se sooča sektor. Še posebej je izpostavila stanovanjsko problematiko mladih, pri čemer se zaveda, da je težava kompleksna in jo je potrebno reševati medresorsko, vendar mora mladinski sektor pri tem prevzeti pomembno vlogo.   

Organizacije so podale tudi nekaj predlogov in pobud. Predvsem si želijo, da bi URSM še vnaprej podpiral in krepil sodelovanje s šolami, s fakultetami in organizacijami, ki nudijo programe neformalnega učenja. V. d. direktorica mag. Dolores Kores je omenila, da je v pripravi priročnik, kjer bodo zbrani primeri dobre prakse sodelovanja in povezovanja med nosilci formalnega in neformalnega izobraževanja.

 
foto: Žan Lebe

foto: Žan Lebe