Predstavljamo: Vodnik za organizacijo parade ponosa

Dobro leto po prvi Paradi ponosa v Mariboru ekipa Maribor skozi rožnata očala predstavlja Vodnik za organizacijo parade ponosa. Namenjen je vsem, ki si želijo pripeljati prvo parado ponosa tudi v svoje mesto, pa ne vedo, kako začeti.

Vodnik za organizacijo parade ponosa (“Guide4Pride”) so pripravile_i prostovoljke in prostovoljci, ki so se udeležile_i Erasmus+ izmenjave v okviru projekta Združeni s ponosom. V priročniku lahko najdete bodoče_i organizatorice in organizatorji parade ponosa številne praktične nasvete, kako se lotiti načrtovanja – od iskanja prostovoljk in prostovoljcev, do finančnega načrtovanja, pridobivanja soglasij, kako zastaviti promocijsko kampanjo …

The project United with PRIDE project is implemented by MKC Maribor - Youth cultural center Maribor (Slovenia) and the partners: GO FREE - the Association for the Support of Civil Society (Romania).

V vodniku odgovarjamo tudi na vprašanje: “Zakaj je parada ponosa sploh potrebna?”. Zavedamo se, da zagotavljanje vidnosti LGBTQIA+ skupnosti v javnem prostoru nujna, če želimo zgraditi bolj strpno in odprto skupnost, ki bo zagotavljala varen prostor za vse ljudi. Zato pa prenesi Vodnik za organizacijo parade ponosa in se podaj v akcijo.

 
 

Posebne zahvale gredo vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki so pomagale_i ne samo pri organizaciji prve Parade ponosa v Mariboru, ampak so bile_i pripravljene_i svoje izkušnje in pridobljeno znanje deliti z drugimi. Vodnik je nastal v okviru Erasmus+ projekta: Združeni s ponosom, ki ga je MKC Maribor izvajal v sodelovanju z romunsko organizacijo GO FREE.

 
Kopija dokumenta 6.png