MKC blog #17 - V veselem pričakovanju

Na MKC Maribor nadaljujemo z blogi zaposlenih o trenutnem dogajanju in našem delu. Tokratni blog je spisala Maja Stoporko, ki z nasmeškom na obrazu vsakodnevno pozdravlja nove in stare goste Hostla Pekarna.

Sem ena izmed mnogih, ki delam v turizmu. Za mene osebno v najlepšem in najbolj domačem hostlu. Hostlu Pekarna.

Sem tista, ki se v teh korona časih s svojo ekipo bori. Bori za obstanek. Mi smo ekipa, ki ne jamramo, ki se ne predamo. Nismo tisti, ki v teh časih, ko je že tako velika finančna kriza, dvigujemo cene. Mi smo nasprotje tega. Že od marca delamo na tem, da našim gostom ponudimo še več. Začeli smo se še bolj povezovati z lokalnimi ponudniki, s pomočjo katerih smo naredili super zanimive pakete. Uredili in povečali smo naš »vozni park«, da lahko še več našim gostom ponudimo brezplačno izposojo koles. Za naše goste pripravljamo nagradne igre ter se na takšen ali drugačen način predstavljamo potencialnim gostom in javnosti nasploh. 

Upam si trditi, da v času, ko je vidno manj gostov, nismo delali nič manj. Kvečjemu več in z večjo zagnanostjo. Zakaj? Zato, da iz te krize naredimo nekaj dobrega, neko dobro zgodbo za zdaj in prihodnost. Verjamemo, da bo turizem ponovno zaživel, in takrat bomo pripravljeni, da našim gostom ponudimo še tisto češnjo na vrhu smetane.

Veselili smo se tudi prihajajočega dogodka v organizaciji Turistične zveze Slovenije, Moja dežela – lepa in gostoljubna, kjer vsako leto podeljujejo nagrade v različnih kategorijah. Hostel Pekarna se že več let zaporedoma uvršča med prve tri v kategoriji mladinska prenočišča. Bili smo v veselem pričakovanju podelitve, kjer bi izvedeli končno uvrstitev. V upanju na razglasitev 1. mesta, ki bi si ga resnično zaslužili, smo se počasi že začeli pripravljati na slavnostno podelitev …

Potem pa tisto elektronsko sporočilo, tista novica… “Zaradi ukrepov povezanih s Covid-19 podelitve v živo ne bo.” Najprej razočaranje, žalost in spomini. Kako lepo je bilo vedno na teh podelitvah… Letos so se odločili vnaprej posneti oddajo, kjer bodo predstavili vse, ki se potegujemo za naziv najlepši in najgostoljubnejši. V oddaji bodo tudi razglasili vse zmagovalce posameznih kategorij. Če dobro premislim… odlična ideja. Pri podelitvi nagrad v živo sem zaradi omejitve udeležbe velikokrat koga pogrešala. Nekoga, ki bi si prav tako zaslužil biti na tem dogodku in doživeti podelitev nagrad. Nekoga, ki je prav tako pripomogel k temu, da je bil hostel v izboru prvih treh. Pa naj bo to ožji sodelavec ali sodelavka s katerimi se srečujemo vsak dan, ali pa nekdo od zunanjih sodelavcev in sodelavk. 

Zato dragi moji “kompanjoni” iz hiše, vsi tisti ki morda pri nas nimate svoje pisalne mize, gostje in ostali… Vljudno vas vabim, da si jutri v soboto, 17.10.2020 ob 16.50 uri na Planet TV ogledate oddajo Moja dežela – lepa in gostoljubna. Da z nami doživite to podelitev, da za nas stiskate pesti in da, navsezadnje, z nami doživite tisti kanček nemirnosti tik pred razglasitvijo. In da se z nami veselite ne glede na uvrstitev. Že biti med prvimi tremi v takšni konkurenci je zavidanja vreden dosežek. 

Jutri si torej uredimo pričeske, nohte in se oblečimo v svečana oblačila. Udobno se zleknimo v domačo zofo in na daljavo skupaj uživajmo na podelitvi nagrad. 

Da smo med prvimi tremi pa velika zahvala receptorjem, čistilki, hišniku, direktorici, našim programskim sodelavcem, tajništvu, računovodstvu,… Vsem! Še posebej pa vam dragi gostje. Vi ste tisti, zaradi katerih smo iz leta v leto boljši.

V upanju, da bo tudi letos v našem prostoru za naše goste stala velika sijoča novoletna smrekica, vas lepo pozdravljam… do naslednjič.

Maja

 
foto: Žan Lebe

foto: Žan Lebe