Več kot 350 zbranih darilc za akcijo Božiček za en dan

MKC Maribor in Hostel Pekarna smo v letu 2019 podprli akcijo Božiček za en dan in pripravili zbirno mesto, kjer smo zbirali oddana darila, ki jih bodo prejeli izbrani otroci, mladi in stari širom vse Slovenije.

Odziv na akcijo Božiček za en dan, v kateri smo kot zbirno mesto sodelovali tudi MKC Maribor in Hostel Pekarna, je ponovno (in kljub lanskemu izjemnemu odzivu) presegel vsa pričakovanja. Dobrosrčni božički in božičke so namreč samo pri nas oddali neverjetnih 358 darilc za otroke, odrasle in starejše, ki si jih zaslužijo, a sami velikokrat ne morejo privoščiti.

Projekt je letos že šesto leto pod okriljem Zavoda 364 pozival vse, ki želijo v prazničnem času s svojo dobrodelnostjo razveseliti tudi koga izven družinskega kroga, da postanejo Božički za en dan, si izberejo osebo, ki jo bodo obdarili, ter pripravijo prav posebno, individualizirano darilo za svojega izbranca/izbranko.

Količina zbranih daril na zbirnem mestu v MKC Maribor je bila tudi letos tolikšna, da smo morali začasno eno izmed pisarn preobraziti v skladišče, kjer so se paketki še posebej pridno kopičili v zadnjih dnevih pred iztekom roka za oddajo.

Ekipa MKC Maribor in Hostla Pekarna se iz srca zahvaljuje vsem darovalcem in darovalkam, s pomočjo katerih bodo prazniki za številne še kanček čarobnejši. Ponosni smo, da smo lahko bili majhen del te zgodbe, in hkrati veseli, da delujemo v okolju, ki premore toliko velikodušnosti.