Marja Guček potrjena za novo direktorico MKC Maribor

Na zadnji seji mestnega sveta Mestne občine Maribor so svetniki včeraj, v ponedeljek 16. decembra 2019, za novo direktorico MKC Maribor soglasno potrdili Marjo Guček, ki bo petletni mandat pričela s 1. februarjem 2020 in zamenjala aktualno direktorico Majo Malus Azhdari.

Po tem, ko se dosedanja direktorica Maja Malus Azhdari na razpis ni prijavila, je občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja opravila s prijavljenima kandidatom - Marjo Guček in Štefanom Simončičem. Za primernejšo kandidatko se je po mnenju komisije izkazala Gučkova, odločitev pa so podprli tudi zaposleni na MKC Maribor. Direktorsko funkcijo bo prevzela s 1. februarjem 2020.

Kolektiv MKC Maribor iskreno čestitamo za imenovanje in se veselimo prihajajočega sodelovanja!

O MARJI GUČEK

Marja Guček se je po končani Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, kjer je diplomirala z delom Organiziranost mladih in mladinska politika v Mestni občini Maribor, zaposlila v MKC Maribor kot vršilka dolžnosti direktorice. Delo je nadaljevala na Mestni občini Maribor, na Uradu za kulturo in mladino, kjer je bila najprej zaposlena na področju kulture: sodelovala je pri pripravi upravljavskega modela Kulturnega centra Pekarna, koordinirala je potrebe javnih zavodov na področju investicijskega vzdrževanja ... Ob odločitvi Mestne občine Maribor, da bo kandidirala za naziv Evropska prestolnica mladih, je Marja koordinirala prijavo občine za pridobitev naziva. Zaposlitev jo je vodila nazaj na MKC Maribor, kjer je zaposlena še danes, na delovnem mestu specialistke za mladinsko delo.

Pri delu izhaja predvsem iz potreb in želja mladih, v času njenega dela pa je MKC Maribor razširil oz. okrepil aktivnosti za specifične ciljne skupine. Redno Njeno delo je prepoznano in nagrajeno na državni ravni. V letu 2019 je s strani Slovenske filantropije prejela naziv Naj mentorica, v letu 2016 pa je MKC Maribor prejel za projekt, ki ga je koordinirala Marja, priznanje s strani Mladinskega sveta Slovenije za Naj mladinski projekt. V letu 2016 je prejela najvišje državno priznanje s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na področju mladinskega sektorja – priznanje za kakovostno in uspešno delo v mladinskem sektorju v daljšem časovnem obdobju. Marja je soavtorica različnih priročnikov oz. člankov, npr. priročnika Vključevanje oseb z begunsko izkušnjo v mladinsko delo, Mladinsko delo v teoriji in praksi. Je članica strokovnega sveta Mreže MaMa ter dolgoletna članica različnih razpisnih in drugih komisij. Poleg rednega dela občasno predava o mladinskem delu ter sodeluje z različnimi organizacijami, ki delujejo na področju prostovoljstva in vključevanja mladih.

 
foto: Mitja Florjanc

foto: Mitja Florjanc