Nova sezona dogodkov serije Ožuljeni jezik

Bliža se prvi dogodek nove sezone iz serije Ožuljeni jezik. Prizorišče bo Sodni stolp, datum dogodka pa torek, 11. oktober, s pričetkom ob 19. uri. Gostili bomo slovenske slamerje in slamerke, ki bodo svoj nastop predhodno prijavili na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverine. Dogodek bo moderirala Mojca Frim.

Kot je v navadi, na dogodku vsakič gostimo izbranega avtorja ali avtorico, ki se občinstvu predstavi z nastopom in pogovorom. Gostujoči avtor oktobrskega večera slamovske poezije bo Domen Don Holc, glasbenik, besedilopisec, izvajalec in pesnik, najbolj znan za svojem delu z bandom Koala Voice, s katerim igrajo in ustvarjajo po klubih, festivalih in snemalnih studiih po Sloveniji, Balkanu in Evropi. Sodeloval je tudi v predstavah Brezimna & Kam pa Kam, pomagal  pri pisanju glasbe za predstavi Vihar v Glavi in Rumena Luna  v Lutkovnem gledališču Ljubljana, sodeloval z znanimi glasbenimi imeni kot so Andrej Šifrer, Peter Dekleva, Danton Supple. Zadnji album Koala Voice, Plata, je bil leta 2021 zbran za album leta, Domen pa je v letu 2022 izdal svoj prvi solo izdelek Mlada leta. Z gostom se bo o njegovem literarnem in glasbenem ustvarjanju pogovarjala Ajda Strajnar.

Novo sezono dogodkov s področja slamovske poezije v Mariboru sta Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) in pesniško društvo Slam zverine sicer odprla že zadnji teden v avgustu, ko smo v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor v Sodnem stolpu priredili mariborski predizbor, na katerem smo izbirali tekmujoče pesnike in pesnice za letošnje nacionalno prvenstvo, ki bo potekalo 29. oktobra v Kranju.

Dogodek organizirajo pesniško društvo Slam zverine in MKC Maribor - MKC Črka, v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in s finančno podporo Mestne občine Maribor ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport - Urada RS za mladino. Dogodek spada v sklop literarnih prireditev, ki jih sofinancira Javna agencija za knjigo.