Srca v igri gostujejo na festivalu Deuje babe!

9. festival Deuje babe v petek, 11. marca, vabi na literarni večer in predstavitev knjige SRCA V IGRI v družbi urednika zbirke Toma Vebra ter pesnic Špele Setničar, Veronike Razpotnik in Vesne Liponik.

Lani je Mladinski kulturni center Maribor izdal literarno antologijo Srca v igri: Izbor leposlovnih del mladih slovenskih avtoric_jev LGBTQ+, ki jo je uredil Tom Veber. 

Zbirka vsebuje leposlovna dela enaindvajsetih slovenskih avtoric in avtorjev, rojenih med letoma 1987 in 1999. V knjigi se s poeziji in/ali prozo predstavljajo Ajda Bračič, Alex Kama, Alina Špan, Aljaž Koprivnikar, Bengal Cafuta, Eva Kokalj, Filip Vurnik, Gregor Brdnik, Jaka Šoster, Katja Zgoznik, Lan Aidan Remec, Miha Pongrac, Nela Poberžnik, Nežka Štruc, Pavla Zabret, Pino Pograjc, Sara Nuša Golob Grabner, Špela Setničar, Taja Rihtaršič, Veronika Razpotnik in Vesna Liponik. Za nekatere je to bila prva objava v knjižni obliki, drugi so svoja dela že izdali v knjižni obliki in osvajajo nagrade.

Antologijo bodo na 9. festivalu Deuje babe v Bevkovi knjižnici Cerkno (Platiševa ul. 5) v petek, 11. marca 2022, ob 19. uri predstavili in iz nje brali pesnik ter urednik Tom Veber ter pesnice Špela Setničar, Veronika Razpotnik in Vesna Liponik. Dogodek bo povezovala Tea Hvala, poteka pa v organizaciji Cerkljanskega mladinskega alternativnega kluba v koprodukciji z Mestno knjižnico in čitalnico Idrija ter MKC Maribor (v okviru literarnega programa MKC Črka). 

 

Več o dogodku:

Celoten festivalski program: https://deujebabe.wordpress.com/

 

Podpora: Urad RS za mladino, Mestna občina Maribor in Občina Cerkno.