Matic Ačko je gost 5. mednarodnega festivala slamovske poezije na Cipru

Zmagovalec slovenskega prvenstva v slam poeziji Matic Ačko bo v torek, 15 marca 2022, gost 5. mednarodnega festivala slamovske poezije v Nikoziji na Cipru.

 Drevi, 14. marca 2022,  bo Matic Ačko kot eden izmed šestih gostujočih avtorjev nastopil na 5. mednarodnem festivalu slamovske poezije v prestolnici Cipra, Nikoziji. Na literarnem dogodku bo v prvem delu večera nastopilo 18 izbranih domačih slamerk in slamerjev, ob njih pa še šest povabljenih tujih gostov in gostij, Katharina Wenty iz Avstrije, Adriana Bertran iz Španije, Natalya O’Flaherty iz Irske, predstavnica Grčije Maria Kouimtsidi ter slovenski slamovski šampion Matic Ačko.

Ačko je dvakratni slovenski podprvak in zmagovalec lanskoletnega petega prvenstva Slovenije v slam poeziji, ki je potekalo v organizaciji CID Ptuj na Ptuju. Ačko je pesnik, performer in vsestranski ustvarjalec, ki se s slamovsko poezijo resneje ukvarja od leta 2017. Deluje kot vodja slamovske skupine Slam zverine, ki pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor prireja mesečne večere slam poezije z naslovom Ožuljeni jezik v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

Več informacij: