Spletni Ožuljeni jezik z Borutom Gombačem

V torek, 12. maja 2020, bosta MKC Maribor in društvo Slam zverine ob 19. uri čez spletno platformo Zoom v živo gostila slovenske slamerje in slamerke ter literarnega gosta Boruta Gombača, občinstvo pa bo lahko nastope spremljalo preko MKC-jevega YouTube kanala in glasovalo za pesnice in pesnike, katerih nastopi se jim bodo zdeli najbolj uspešni in posrečeni.

Na literarnem dogodku, ki bo zaradi izrednih okoliščin že drugič potekal v obliki spletnega video dogodka v živo, bodo v torek, 12. maja 2020, ob 19. uri nastopili pesniki in pesnice, ki se bodo pomerili v odrski interpretaciji avtorske poezije, njihove nastope, ki bodo potekali v treh krogih, pa bo ocenjevalo spletno občinstvo z glasovanjem na povezavi https://forms.gle/Nv1NrWErx8T6QkJ88.

Dogodek bo – kot je to že v navadi – moderirala Mojca Frim. Oder za nastopajoče bo platforma Zoom, občinstvo pa bo dogodek spremljalo v živo preko kanala Mladinskega kulturnega centra Maribor na aplikaciji YouTube na tej povezavi: https://youtu.be/dkQKRNq7Ux4.

Ožuljeni jezik vsak mesec ob nastopih prijavljenih pesnic in pesnikov gosti tudi izbranega uveljavljenega pesnika ali pesnico, ki ga občinstvo spozna v kratkem moderiranem pogovoru ter v bralnem nastopu, v katerem avtor ali avtorica predstavi svojo aktualno pesniško produkcijo. Tokratnega gosta, domačina Boruta Gombača, ki je ob svojem pesnjenju znan tudi po ustvarjanju za otroke, bo v kratkem pogovoru predstavil sodelavec radia MARŠ, Jan Podbrežnik.

 

O LITERARNEM GOSTU

Borut Gombač je pesnik, pisatelj, dramatik, besedilopisec in avtor radijskih iger. Izdal je pet pesniških zbirk za odrasle: Razblinjene dlani (2004), Sence in sinkope (2007), Prehod (2013), Popevke, songi in šansoni (2018) in S konico konice jezika (2019); napisal pa je tudi štiri pesniške zbirke za mlade: Največji časopis na svetu (1993), Prostorček in Minutka (1997), Velike oči male budilke (2004) in Nekdo iz smetnjaka (2008). Njegova bibliografija je izjemno bogata. Podpisal se je pod zbirko pravljic, slikanico, uvrščen je v devet antologij, izdal je tri zgoščenke kot besedilopisec ter je avtor dveh gledaliških, treh lutkovnih in devetih radijskih iger. Za svoje delo je prejel Glazerjevo listino, nagrade za vrhunske dosežke na področju literature Mestne občine Maribor, in je večkratni nominiranec za nagradi desetnica in večernica.  Na dogodku Ožuljeni jezik bo pozornost usmerjena v avtorjevo peto pesniško zbirko S konico konice jezika, ki je konec lanskega leta izšla v zbirki Sončnica, vsa nora od svetlobe (Književno društvo Hiša poezije).

foto: Janez Bogataj

foto: Janez Bogataj