Bralni klub MKC Črke – Sarival Sosič: Starec in jaz

V izrednih razmerah, ki so nas doletele, ponovno obujamo bralni klub MKC Črke, ki ga bo tokrat v obliki spletnega video srečanja vodila pesnica, kritičarka in urednica Tonja Jelen.

Prvi bralni izziv je prozni prvenec Sarivala Sosiča Starec in jaz. Roman, ki je bil nominiran za nagrado Kresnik 2018, je s spremno besedo Barbare Korun in Sama Krušiča izšel pri založbi Litera in je na voljo tudi v elektronski obliki. Zgodba govori o vzgibih dveh povsem različnih likov, mladeniča na pragu odraščanja in izjemnega starca, glasbenega pedagoga in komponista, ki ju združuje glasba, ki vsakemu od njiju osmišlja življenje. Njuno srečanje korak za korakom enemu od njiju odpre možnost nadaljnjega izobraževanja, drugemu pa zopet potrdi smisel bivanja.

Roman, ki smo ga izbrali za bralni klub MKC Črke, je dostopen v več izvodih v Mariborski knjižnici na Biblosu. Če za koga ta oblika izposoje knjig ni mogoča, naj nam piše in bomo knjigo priskrbeli v fizični obliki. Ker je zaradi načina srečanja število mest omejeno, vas vabimo, da se čimprej priglasite k branju in knjižni debati. Za spletno video srečanje je potrebna aplikacija Facebook Messenger, pogovor o prebranem delu pa bo potekal 7. aprila 2020 ob 19. uri. Prosimo vas, da se za udeležbo v bralnem klubu MKC Črke prijavite pri mentorici Tonji Jelen na naslovu jelen.tonja@gmail.com ali nam svojo udeležbo najavite preko facebook profila MKC Črke.

 

Želimo vam obilo bralnih užitkov pri izbrani knjigi, ki jo priporočamo v branje, tudi če se ne boste udeležili pogovora o prebranem delu!