Petdeset sneženih pesmi

Skozi popoldne sem jih gledal tam,
kako snežne vile padajo, padajo z neba,
njihovo fantastično vrtenje v meglenem zraku,
kako se ostro spopadajo za prevlado.     

(The snow fairy, Claude McKay)

 

Petdeset sneženih pesmi je projekt, ki se je začel leta 2012 na Hrvaškem v Zagrebu in je njegovo sneženje doseglo še po eno mesto na Finskem, Kosovem in v Franciji. Povabilo s Hrvaške, da se projektu priključi tudi program MKC Črka Mladinskega kulturnega centra Maribor, je prišlo letos. Tako se k neodvisnemu in prostovoljnemu projektu priključuje Slovenija z mestom Maribor.

Enkraten letni dogodek, ki se organizira na noč po prvem močnem sneženju, je pesniški večer na prostem, kjer trije avtorji na povsem svojsten način predstavijo vsak po tri svoje pesmi, pri katerih tematika ni nujno sneg. V Mariboru bo letos prva zimska literarna noč potekala na stopnišču pri SNG Maribor, kjer boste lahko boste prisluhnili slam poeziji, kabaretu in klasični predstavitvi v prenovljeni obliki prezentacije.

Bi se nam pridružil, pridružila?

Nagovoriti mimoidoče in povabljene v čarobni zimski noči, se jih z besedo dotakniti, kot se nas tiho dotakne snežinka. Veseliti se bele narave, ki je le na videz spokojna in v njej počasi brli in tli – veseliti se je skozi poezijo in v prijetni družbi. Vabimo te, da se nam pridružiš s svojo poezijo! Prijave zbira Tonja Jelen: jelen.tonja@gmail.com.