Poezija, glasba in slika v živo

Sreda, 7. 12. 2016, ob 19. uri, Salon uporabnih umetnosti Maribor, Glavni trg 1, Maribor

Ad hoc

Protagonisti tokratne edicije cikla Ad hoc glasbena improvizacija in slika interpretirata poezijo so pesnici Veronika Dintinjana (izbor pesmi iz druge zbirke V suhem doku, LUD Literatura, zbirka Prišleki) in Danica Križanič Müller, saksofonist Boštjan Simon ter ilustratorka Polona Lovšin.

Da bo plavanje med konceptom cikla in izvedbo gladko, bo skrbela avtorica cikla Petra Koršič.

Dogodek v organizaciji LUD Literatura, soorganizatorja MKC Maribor in Salon uporabnih umetnosti Maribor, finančno podpira Javna agencija za knjigo RS.

Vabljeni!

Kaj je Ad hoc glasbena improvizacija in slika interpretirata poezijo?

Avtorska branja pri LUD Literatura so tekom let dobila nadgradnjo, sprva z glasbenimi sreča(va)lišči. Leta 2014 pa se je pesnikovi bralni interpretaciji, ki ji sledi zvočna, pridružila še likovna upodobitev. Sinergizem treh govoric. V živo se srečajo govorica besede, govorica zvoka in govorica podobe. V javnem prostoru izpostavitve vredni poeziji vseh generacij odgovorita z zvočno pokrajino glasbenik, domač v tehniki svobodne improvizacije in z afiniteto do književnosti, ter vizualni umetnik (slikar, ilustrator, striporisec), ki mu je poezija blizu, nič dalj pa ustvarjanje v živo, na očeh obiskovalcev. Nastajanje likovne podobe je projicirano na platno, tako da mu obiskovalci ob poslušanju glasbenega odziva, lahko sledijo. Dobrodošli!