Nina Medved ns EU slam prvenstvu

Foto: Andrew Snowball

Foto: Andrew Snowball

Minulo soboto, 26. novembra 2016,  je v Leuvnu v Belgiji potekalo evropsko prvenstvo v slam poeziji. Slovenska predstavnica Nina Medved, ki je bila v oktobru izbrana na prvemslovenskem slam prvenstvu, ki je potekalo v Mariboru, se je pomerila s preostalimi devetnajstimi slam pesniki in pesnicami s celotne Evrope. Za večerni finalni nastop so se ob naši Nini v dveh krogih potegovali domačin Giovanni Centola, Avstrijec MC Stoner, Marius Povilas Elijas Martynenko iz Litve, Portugalec Rogério Gouveia, Bence Bárány iz Madžarske, zmagovalec Češke Rimmer, Španec Dante Alarido, Tremes iz sosednje Hrvaške, Makedonka Elena Prendjova, Lord Myke Jam in Gaëlle Rauche iz Francije, Contra iz Estonije, Carmien Michels iz Nizozemske, srbska zmagovalka Simonida Banjeglav, Logos in Simone Savogin iz Italije, Finec Juho Kuusi in Rory Jones iz Irske.

Nina Medved je nastopila v drugem krogu predtekmovanja, v katerem je dala vse od sebe. Huda konkurenca ji je sicer preprečila uvrstitev v finale, a je s karizmo in dobrim nastopom vseeno navdušila obiskovalce.

Zmagovalka po izboru petčlanske strokovne žirije je postala Belgijka Carmien Michels, ki je sicer zastopala Nizozemsko, kjer si je tudi prisžila ta naziv. Zmagovalec po izboru gledalcev preko interneta je postal Madžar Bence Bárány.

Našo udeleženko Nino Medved so preko internetnega prenosa spremljali njeni navijači v Hostlu Pekarna v Mariboru in po domovih, nekateri pa so jo spremljali tudi v živo.