Eva Žunec: Zgodilo se je na poti na Kreto ...

Tokrat zaveso v prigode zaposlenih odstira Eva Žunec. Kot samostojna strokovna sodelavka na področju mladine se je kolektivu pridružila jeseni 2022, njena pot pa se je z MKC Maribor prepletala že prej, predvsem preko evropskih projektov. In prav v tisto obodbje se je vrnila po svojo anekdoto.

Zgodilo se je na poti na mladinsko izmenjavo na grški otok Kreta. Zakupljene smo imeli minimalne količine prtljage in ko smo se vsi udeleženci na letališču malce bolje medsebojno spoznali, je bilo zaznati nekaj nelagodja ob misli, če se zgodi tehtanje prtljage s strani letalskega prevoznika.

Foto: Živa Mijatović

Vedeli smo, da bi presežek teže pomenil drag dokup dodatnih kilogramov, vendar se to ni zgodilo še nikomur na preteklih potovanjih, zato smo upali na najboljše.

Pričelo se je vkrcavanje in seveda so ob pultu pri pregledu letalskih kart tudi tehtali prtljago. Zavlačevali smo s postavljanjem v kolono potnikov in do pulta res prikorakali med zadnjimi. Kot vodja skupine sem pristopila in letališki delavec se mi je prijazno nasmehnil: “Se opravičujemo, vendar bomo morali vaše večje kose prtljage skladiščiti v trupu letala, ker smo že presegli kapaciteto shrambe v kabini. Hvala za razumevanje. Brez doplačila, se razume.” In brez tehtanja, ki smo se ga bali. Naši nasmeški ne bi mogli bit večji … Pa vendarle so se razlezli še širše, ko smo čez nekaj ur pod seboj zagledali opevan grški otok in lahkih nog nadaljevali našo dogodivščino.