Lina Valant Sičanović: Pekarna je živela v vsej svoji luči

Tokrat zaveso v prigode zaposlenih odstira Lina Valant Sičanović, strokovna delavka za pripravo kulturnih projektov, ki na MKC Maribor skrbi za koordinacijo s KC Pekarna, pripravlja razpise, za najmljaše obiskovalce našega zavoda pripravlja rojstnodnevne zabave in z organizacijo kuharskih počitniških delavnic poskrbi, da na naših hodnikih diši po dobri hrani. Nanjo se zaposleni obrnemo tudi, ko je direktorica odsotna, saj je njena namestnica.

OBLETNICA

Foto: Boštjan Lah

Najprijetnejši spomin na delo je soorganizacija velike obletnice Kulturnega centra (KC) Pekarna. Odvila se je leta 2018, in sicer 16. junija.

KC Pekarna je takrat zablestel v vsej svoji lepoti in ustvarjalnosti, odvila se je 24. obletnica!

Uporabniki smo s skupnimi močmi pripravili pester in bogat celodnevni program, namenjen vsem okusom in generacijam, ki je odseval raznolikost in ustvarjalnost številnih sodelujočih posameznikov, ekip in organizacij. Oživeli so tako zunanji kot notranji prostori, program je bil namenjen tako otrokom kot odraslim, bil je za vse. Odvijale so se  najrazličnejše vsebine - razstave, okrogle mize, delavnice, lutkovna predstava za otroke, kviz, filmske projekcije in seveda vrhunski nabor glasbenih vsebin. Vsi smo bili prisotni, vsak je nekaj prispeval, če ne program, pa svojo prisotnost. Pred večernim delom programa se je naš kolektiv zbral v parku pred upravno stavbo in si pripravil piknik. Vsi smo bili zelo zadovoljni, saj je vreme služilo, program je potekal kot po maslu, zabave ni manjkalo, predvsem pa je Pekarna živela v vsej svoji luči.