Eva Žunec: Rdeči alarm sredi Grčije

Tokrat zaveso v prigode zaposlenih odstira Eva Žunec. Kot samostojna strokovna sodelavka na področju mladine se je kolektivu pridružila jeseni 2022, njena pot pa se je z MKC Maribor prepletala že prej, predvsem preko evropskih projektov. In prav v tisto obodbje se je vrnila po svojo anekdoto.

RDEČI ALARM SREDI GRČIJE

Bili smo na mladinski izmenjavi v celinskem delu Grčije, ko smo en večer na mobilne telefone prejeli sporočilo o razglašenem alarmu za hudo deževje in možnost poplav za to območje.

Foto: Živa Mijatović

Malce stežka smo verjeli, saj so nam domačini ob kosilu povedali, da je mesto Larissa, v katerem se nahajamo, eno izmed najbolj vročih in sušnih med poletjem, pa tudi umetna struga njihove osrednje reke v središču mesta je bila ob ogledu videti konkretno prevelika za tisto malo vode v njej.

No, naslednji dan smo se po kosilu znova odpravili na sprehod po mestu in onemeli.

Voda se je razlila čez strugo po vseh rekreacijskih površinah naokoli. Domačini česa podobnega niso pomnili, mi smo pa tako prišli na idejo improvizirane besedne igre o grških bogovih. Tako smo malce ponovili imena in njihove značilnosti oziroma supermoči – kot so si morali to v teh krajih najbrž razlagati tudi včasih ob podobnih presenetljivih dogodkih …