NAČRTOVAN WORKFLOW NA STRANI

 

Napovedi dogodkov vpisujete vsi posamezno po MKC "sekcijah"; Marja za mladino, Petra za MKC črko in njene festivale, Eva za dogodke v Hostlu, Sonja za vse ostale splošne ali partnerske dogodke. Navodila za vpisovanje imate dve strani nižje v meniju, imenujejo se Navodila - Koledar. Dogodke lahko vnašate takoj ko v meniju podtrani kliknete stran KOLEDAR - najdete jo v sekciji NOT LINKED!

Trenutna vizualna forma postavitve strani je:

Fotografija napovedanega dogodka

Črta - Line

Besedilo napovedanega dogodka

Črta

prosim, da jo zavoljo nadaljne preglednosti in konsistentnosti strani ohranjate. 


Povzetke dogodkov vpisuje Sonja. Da to lahko stori mora nekdo pripraviti opisni tekst dogodka in galerijo vsaj 4 fotografij. Povzetki se vpisujejo v za to namenjene bloge, ki so poimenovani po področjih:

AKTUALNO Inkubator

AKTUALNO Črka

AKTUALNO Performa

AKTUALNO Mladinski

AKTUALNO Dnevi knjige

 

 

 

Organiziranje tekstov in fotografij je vaša interna stvar, pač način kako v sami hiši procesirate informacije. Mislim, da je dober primer povzetkov najti na blogu AKTUALNO Dnevi knjige, pogleje si kako so sestavljeni posamezni vpisi, da se lažje orientirate pri oblikovanju vaše vsebine za povzetke, ki jih bo objavljala Sonja. 


Festivalske strani se prilagodijo vsako leto posebej. Predlagam, da za časa trajanja festivala za domačo stran namestite podstran Aktualno aktualnega festivala. Sedaj klasična struktura

Aktualno

O festivalu

Program

Prizorišča

Partnerji 

Arhiv

Facebook stran festivala

pokriva večino informacijskih izhodišč za pokrivanje dogajanja. Vpisi v aktualno in arhiv so urejeni preko bloga in dveh kategorij. Blog kategorija 2016 določi, da se bo vpis izpisal na podstrani Aktualno, kategorija 2015 ( pri nekaterih tudi 2014 ) določi, da se bo vpis izpisal pod Ahiv. Program festivala izpišemo tako, da ga potegnemo iz koledarja, kamor vpisujemo vse dogodke. Pri vpisu dogodka izberemo kategorijo kamor dogodek spada in le-ta se bo prikazal na podstrani program. Spet, svetujem, da pogledate sestavo podstrani program na podstraneh Slovenskih dnevov knjige 2016. Dogodke, ki jih napovedujemo preko koledarja seveda delimo na facebook in twitter, vstopno stran festivala pa lahko oblikujemo popolnoma po vaših željah. V prihodnje bo tudi to oblikovala Sonja, letos pa vam pri festivalih in oblikovanju njihovih strani pomagam jaz. Potrebujem le zelo natančen opis, kako si predstavljate razdelitev prve strani festivala in kvaliteten material ( tekst, fotografije ).