Vpisovanje dogodkov v interni koledar spletne strani www.mkc.si

 

Ko se logirate v sistem, vas pričaka okolje na spodnji sliki. Osnovni meni orodij za delo s stranjo je na levi strani. Zaenkrat se osredotočite le na izbiro PAGES, takoj na vrhu. Ta vas pripelje do sekcije za urejanje strani.

0.png
 

Koledar je poseben blogovski modul kamor se vpisujejo dogodki. Najdete ga na levi v sekciji NOT LINKED, pod imenom KOLEDAR.

1.png
 

Koledarska stran ima na levi spisek že narejenih dogodkov, na desni pa je ponavadi dogodek, ki ga trenutno urejate. Nov dogodek dodate tako, da na vrhu strani ob imenu KOLEDAR pritisnete znak +  ( plus ).

2.png
 

Dogodek je razdeljen na 4 sklope informacij. Vsebina ( Content ), možnosti ( Options ), lokacija ( Location ) in socialna omrežja ( Social ). Svetujem zaporedno dosledno izpolnjevanje od zgoraj navzdol.

Razdelek Vsebina ( Content ) ze začne z imenom dogodka, sledita začetni in končni čas dogodka. Takoj pod njima je vsebinsko okno, kjer sestavljate vsebino dogodka. TAGS pod njim so označbe dogodka, ki pridejo prav čez leta v iskalnikih; CATEGORIES so osnovne kategorije razdeljevanja dogodkov, prosim da jih dosledno uporabljate, saj je to pomembno za prikaz na posameznih podstraneh! Trenutno so definirane: 

Kulturni inkubator, MKC Črka, MKC Klub, MKC Teater, Media Nox, Performa, MFRU, Hostel Pekarna 

Spodaj sta še izbira možnosti komentaranja dogodka na strani ( COMMENTS ON/OFF ) in pa možnost spreminjanja datuma objave dogodka znotraj spletne strani ( ni povezana s samim datumom dogodka ).

3.png
 

Razdelek OPTIONS nam ponuja dodajanje slike dogodka, ki se bo pojavljanja v menijih na podstrani ( Thumbnail Image ). EXCERPT spodaj je kratek opis dogodka, ki bo prikazan ob dogodku pri izpisu na posameznih podstraneh. Featured post je namenjen bolj interni organizaciji in je trenutno še nepomemben. Zgoraj desno je Post URL, to je unikaten naslov, ki ga zgenerira stran sama in na katerem je dejansko dostopna. Ko prvič posnamete dogodek - Save desno spodaj, se bo naslov zgeneriral, nato ga lahko spreminjate. Pod njim je Source URL, ki vodi na stran z več informacijami ( npr. smiseln Source URL o razstavi v Media Noxu je link s strani MediaNox.org o tej razstavi... )

 

Location je lokacijska označba dogodka. Vpišite naslov in stran bo sama locirala točko na zemljevidu.

 

Razdelek Options omogoča objavljanje dogodkov samodejno na Facebooku, Twitterju, Pinterestu, Flickerju in kar je še teh kanalov. O tem več drugič, ko bo stran povezana s temi računi.