Kratki pregled dogajanja v maju in juniju

Pričetek poletja prinaša obilico medkulturnih aktivnosti! Te zanima, kaj bomo počeli v sklopu programa Središče medkulturnega dialoga? Beri naprej in si označi v koledarju.

V mesecu maju se vrača Medkulturna živa knjižnica z gostovanjem na Filozofski fakulteti Maribor. Srečali nas boste lahko na zelenici pred Filozofsko fakulteto Maribor oz. v primeru slabega vremena v Amfiteatru Filozofske fakultete v ponedeljek, 27. 5. 2019 med 11. in 14. uro

Na Svetovni dan beguncev v četrtek, 20. 6. 2019, se bomo družili na Glavnem trgu, kjer se bodo predstavile različne organizacije, ki na območju Mestne občine Maribor izvajajo integrativne aktivnosti za različne skupine tujcev. Dogodek bomo zaključili z ogledom filma v okviru Festivala migrantskega filma.

V sredo, 26. 6. 2019, bomo na Art Kampu predstavljali projekt Središče medkulturnega dialoga Maribor v sodelovanju s prostovoljci pa tudi državo Eritrejo. Ste vedeli, da v Eritreji ob kavi postrežejo kokice, ali zakaj glavno mesto Amsara imenujejo tudi »Mali Rim«, kaj ima ime Eritreja skupnega z Rdečim morjem? Odgovore na vsa ta vprašanja boste našli na stojnici v Art Kampu v kotički Svet je pisan planet.

Živa knjižnica Maribor, kulturno obarvana, bo tudi letos prisotna na Art Kampu v četrtek, 27. 6. 2019 in v petek, 28. 6. 2019 med 10.00 – 13.00 in 16.00 – 20.00. Našli nas boste na našem stalnem mestu na začetku promenade.

Ne spreglejte: živa knjižnica išče okrepitve! Te zanima metoda žive knjižnice, si si že kdaj izposodil_a naše knjige in bil_a nadvušen_a nad njimi? Si pomislil_a, da bi se pridružila naši zgodbi? Sedaj je pravi čas. Živa knjižnica Maribor išče okrepitve pri izvedbi žive knjižnice na Festivalu Art Kamp. Iščemo tako ljudi, ki bi želeli deliti svoje zgodbe in postati »živa knjiga« kot prostovoljce, ki bi prevzeli vlogo informatorjev in knjižničarjev. Če te zanima sodelovanje piši na: medkulturni.dialog@mkc.si

foto Mitja Florjanc 11.jpg