​»ZATE SEM SHRANIL SONČNI ZAHOD« v KC Pekarna


Svetlobna gverila 2016, v produkciji Strip Core/Forum Ljubljana, je Mladinskemu kulturnemu centru Maribor in KC Pekarna donirala umetniško instalacijo »ZATE SEM SHRANIL SONČNI ZAHOD«, portugalskega avtorja Andréja Banha.

Čudovito leseno instalacijo smo v ponedeljek, 20. junija 2016, na dan polne lune in poletnega solsticija, postavili v samo središče KC Pekarne.

Verjamemo, da bo sijala na kulturni center in razvijala našo skupnost!

Uradno odprtje nove pridobitve časa s soncem bo 6. julija 2016 ob koncertu mednarodne skupine TABLATRONIC (Heiko Dijker - Nizozemska - tabla & elektronika), Sharat Chandra Srivastava (Indija – violina), Laiba Diawara (Afrika - kora & vokal), Igor Bezget (Slovenija - kitara & elektronika) v parku pred Hostlom Pekarna.

Za Pekarno le najboljše :-)

ANDRÉ BANHA (1980) je po študiju slikarstva leta 2006 dokončal še magistrski študij iz vizualnih umetnosti na Visoki šoli za umetnost in oblikovanje v kraju Caldas da Rainha na Portugalskem. Kot umetnik se posveča predvsem kiparstvu ter instalacijam v javnem prostoru, pri čemer najpogosteje uporablja odpadni les. Pri svojem delu ga zanima raziskovanje relacij med prostorom in ljudmi, kot tudi odkrivanje novih čutnih izkušenj v ambientalnih zasnovah. Sodeloval je na vrsti skupinskih in samostojnih razstav doma in na tujem. Živi in deluje v kraju Coruche na Portugalskem.

 Foto: arhiv Forum Ljubljana