Back to All Events

Nastop Crystal Queer Choir

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Če drži vsem znani rek, da kdor poje, zlo ne misli, je kristalno jasno, da je najboljša družba ravno tista, ki poje. V petek, 21. 6., vas tako vabimo v družbo Crystal Queer Choir!

Crystal Queer je zbor, ki se posveča kvirovskemu ustvarjanju, sestavljajo pa ga posameznice_ki iz različnih vetrov in barv mavrice – vse pa združuje ljubezen do večglasnega petja. Ustvarjajo pod taktirko zborovodkinje Anje Hrastovšek, zbor pa je nastal po ideji prijateljev_ic, ki so se spoznali_e z udejstvovanjem v različnih zborih. 

Kot povedo, ni raznoliko le njihovo ustvarjanje, ampak tudi njihove glasbene izkušnje: medtem ko imajo nekatere_i za seboj že leta in leta petja v različnih zborih, se njihovim vrstam pridruži tudi veliko takšnih, ki dobijo v roke note in se sprašujejo, kaj pomenijo te male črne mravljice, ki skačejo po listu. 

Ljubiteljska kultura v Sloveniji je izjemno bogata, sploh ko govorimo o vokalnih skupinah in zborih, saj jih najdemo praktično v vsaki vasi. Tako se je začela tudi njihova zgodba: prijatelji_ce z zborovske scene so staknili_e glave, beseda je dala besedo in kaj kmalu so ugotovili_e, da si želijo zbora, ki bi se posvečal kvirovskemu ustvarjanju. Tako je nastal zbor z imenom Crystal Queer.

V svoje vrste še vedno sprejemajo tudi nove člane iz vseh spektrov mavrice. V kolikor vas petje veseli ali če vas bo navdihnil njihov sjajni nastop, jih lahko kontaktirate preko Facebooka ali Instagrama ali jim pišete na naslov queer.zbor@gmail.com.

Nastop Crystal Queer Choir bo na sporedu v petek, 21. junija, v Kulturnem inkubatorju s pričetkom ob 17. uri. 

Vabljene_i! 

Later Event: June 22
Filmski večer: LGBT_SLO_1984