Back to All Events

Mavrični vikend z DIH-om in TransAkcijo


  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Mavrični junij je še boljši, ko ga praznujemo v dobri družbi! 

V petek, 21. 6., in soboto, 22. 6., bomo v Kulturnem inkubatorju gostile_i Društvo DIH in Zavod TransAkcija. V okviru dvodnevnega dogodka pripravljamo bogat program delavnic in drugih aktivnosti, ki jih ne gre zamuditi.

Petkovo popoldne bo razdeljeno na različne postaje, kjer boste udeleženke_ci lahko izbirale_i med delavnicami raziskovanja sebe, umetniškim ustvarjanjem in pogovorno skupino. Sočasno bodo na voljo tudi bralni in igralni kotiček ter infotočka z materiali vseh organizacij. Nato bomo malo glasbeno razpoložene_i, saj ob 17. uri sledi skupni ogled koncerta odličnih Crystal Queer Choir. Tudi po koncertu pa ni treba takoj domov, saj bo petkov večer namenjen prostemu druženju. 

Pestro bo tudi v soboto! Drugi dan nas čakata podporna skupina o spolni identiteti v izvedbi TransAkcije in podporna skupina o spolni usmerjenosti, ki jo pripravlja DIH. V nadaljevanju se obetata še aktivistična delavnica in kvir kviz – ali, za ljubitelje besednih iger, kvirz – vse skupaj pa bomo zaključile_i s projekcijo filma LGBT_SLO_1984. Pa brez skrbi, čaka vas tudi kosilo! 

Podrobnejši program vikenda se nahaja spodaj. Za udeležbo na sobotnih aktivnostih je potrebna predhodna prijava preko Google obrazca https://forms.gle/P3ukFSgPZfvf6HZ88

Lepo vabljene_i!

PROGRAM

PETEK

  • 14:00 - 16:30 postojanke z aktivnostmi:
 Dogajale se bodo tri ločene sočasne aktivnosti, v obliki postojank, ob katerih se lahko zadržujete ali pa med njimi migrirate. 


    • 1. postojanka: OSEBNOSTNI VPRAŠALNIKI: Na voljo bo več vprašalnikov, namenjenih samoodkrivanju. 
Lahko jih boste izpolnile_i in s pomočjo izvajalca svoje rezultate interpretirale_i ter razumele_i.

    • 2. postojanka: UMETNIŠKI KOTIČEK: Priskrbele smo veliko arts&crafts materiala, kreativnih izzivov in možnost raziskovanja kvir ustvarjanja.


    • 3. postojanka: POGOVORNA SKUPINA: Nestrukturiran pogovor, namenjen katerikolim kvir temam, o katerih se drugače nimate možnosti pogovarjati. 
Prostor bo tudi za individualno svetovanje.



Hkrati bo vzpostavljen bralni kotiček s kvir knjigami, info točka z materiali vsake izmed organizacij in pa možnost igranja družabnih iger.

  • 17:00 koncert: Crystal Queer Choir (po zaključku druženje)

SOBOTA

  • 10:30 - 13:30: podporna skupina o spolni identiteti (s TransAkcijo) & podporna skupina o spolni usmerjenosti (z DIH-om)



  • 13:30 - 1430: KOSILO

  • 14:30 - 16:30: delavnica aktivističnega ustvarjanja - zini, storytelling in protest
    Skozi ustvarjanje zinov in tehnike storytellinga se bomo naučile_i oblikovati aktivistična sporočila

  • 16:30 - 18:00: LGBTIQ+ kviz, Pridi prepletat znanje na skupinski kviz o LGBITQ+ izrazih, zgodovini in kulturi.

  • 18:00 filmski večer: LGBT_SLO_1984

Earlier Event: June 20
Mladinski družabni večer 6/2024
Later Event: June 21
Nastop Crystal Queer Choir