Back to All Events

[konS] Razstava Rojstvo in smrt mikrokozmosa


  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V razstavišču Kulturnega inkubatorja bo od 28. avgusta dalje na ogled razstava Rojstvo in smrt mikrokozmosa - raziskovanje neznosne lahkosti so-bivanja s kvasovkami, pod katero sta se podpisala avtorja Monika Pocrnjić in Andrej Firm. Razstava je še zadnja v vrsti razstav, ki so se v Kulturnem inkubatorju zvrstile v sklopu projekta konS - platforma za sodobno raziskovalno umetnost.

Vabljeni na uradno odprtje, ki bo v Kulturnem inkubatorju v ponedeljek, 28. avgusta, ob 18. uri. Razstava bo na ogled do 29. septembra.

o razstavi

Rojstvo in smrt mikrokozmosa - raziskovanje neznosne lahkosti so-bivanja s kvasovkami avtorjev Monike Pocrnjić in Andreja Firma se z edinstveno perspektivo osredotoča na poudarjanje medsebojne povezanosti med mikroorganizmi, ljudmi in okoljem skozi umetnost.

 

o avtorjih

Andrej Firm trenutno dela kot svobodni fotograf, mentor delavnic na področju fotografije, scenograf in oblikovalec svetlobe v GT22 v Mariboru. Je tudi soustanovitelj fotografske platforme Mišnica GT22 (več).

Monika Pocrnjić je intermedijska umetnica, hekerca in likovna pedagoginja. Deluje na področjih naredi sam (DIY) elektronike, risbe in lutkovnega gledališča. Živi v Rušah, ustvarja v Mariboru in po svetu (več).


Avtorji: Monika Pocrnjić in Andrej Firm

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnosti je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij "Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture".Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Earlier Event: August 28
Počitniške kuharske delavnice