Back to All Events

Vinyl Fabrika in BREZODRA

  • Kulturni inkubator, GT22, Kibla Portal 2000 Maribor Slovenija (map)

Vinyl Fabrika: Faznbrifer live X Clockwork Voltage je serija dogodkov, ki ga organizira MKC Maribor v okviru projekta konS, kjer glasbene stvaritve slovenskih ustvarjalcev v živo posnamemo na unikatno vinilno ploščo. Tokrat tudi v sodelovanju z društvom NAGIB in njegovim BREZODRA kot del zamisli o Mrežnem centru.

Za obiskovalce je tako ekipa Vinyl Fabrike skupaj z društvom Nagib pripravila pestro sobotno dogajanje, ki bo potekalo na treh lokacijah: Kulturni inkubator (Koroška cesta 18), GT22 (Glavni trg 22) in Kibla Portal (Valvasorjeva ulica 40). Program začnemo ob 12. uri v Kulturnem inkubatorju, sklenili ga bomo ob 20. uri v prostorih Kibla Portala.

Viny Fabrika: Faznbrifer live X Clockwork Voltage

Četrto ploščo v seriji bosta z unikatnim zvokom napolnila Duf (Jaka Berger) in Shekuza (Miha Šajina), in sicer v soboto, 18. marca, ob 19. uri.

O sodelujočih umetnikih

Duf je Jaka Berger, eden najdejavnejših, najbolj ustvarjalnih in raznolikih bobnarjev, tolkalcev, skladateljev in improvizatorjev na slovenski glasbeni krajini v zadnjih petnajstih letih. Svoje ustvarjanje, uporabo različnih tehnik in tehnologije širi od njemu izhodiščnih tolkal do modularnih sintetizatorjev in vseh vmesnih postaj.

Miha Šajina je vsestranski umetnik, ki svoje glasbene veščine pili tudi v okviru benda Moveknowledgement, svojo ljubezen do elektronike in sintisajzerskih viž pa udejstvuje pod psevdonimom Shekuza, znotraj katerega raziskuje meje mogočega v zvočnem polju.

Društvo Nagib: BREZODRA

BREZODRA je nadaljevanje lanskega in hkrati dolgoletnega Nagibovega procesa raziskovanja, eksperimentiranja, premišljevanja in uprizarjanja onkraj ustaljenih prostorov in produkcijskih struktur.

BREZODRA je tokrat zasnovan kot večurna manifestacija različnih praks, formatov sobivanja in soustvarjanja, premislekov in diskurzov, namenjena iskanju ter preizpraševanju novih perspektiv in uprizoritvenih strategij, ki nastajajo ob premisleku o grajenju (novih) skupnosti in načinih drugačne prisotnosti, pozornosti in delovanja. Je zamisel in prispevek k razvoju novih modelov kulturne produkcije, ki se oddaljujejo od uveljavljenih sistemov produciranja in percipiranja umetniških del. Je poskus, ki gledalca vabi v izkustven vpogled v ustvarjalne metode, procese in (umetniško) delo nasploh.

Izklopite vse (digitalne) naprave, vzemite si čas in se nam v živo pridružite na večurnem prepletu raznovrstnih teritorijev podob, zamisli in formatov ustvarjalnega in skupnostnega udejanjanja!

PROGRAM

  • 12:00 @ Kulturni inkubator: Izkustven uvod v BREZODRA in kosilo

    Zasnova in izvedba: Anja Bornšek, v dialogu s Petro Hazabent / Nagib / ter ustvarjalno skupnostnjo in gledalci.

  • 14:00 @ Kulturni inkubator: ZVOK ŠAKALA / hodiperformativni zvočni sprehod

    Saška Rakef, Tina Kozin in Bojana Šaljić Podešva

  • 16:00 @ GT22: DELO V NASTAJANJU. UTOPIČNI POČITEK / slušni počitek in odprtje razstave
    Vesna Bukovec, Tia Čiček in Ana Čigon 

  • 18:00 @ Kibla Portal: MNOGOVRSTNE POKRAJINE: VEČERJA TEKOČIH ZGODB 
    Alicia Ocadiz in Tery Žeželj

  • 19:00 @ Kibla Portal: Vinyl Fabrika: Faznbrifer live X Clockwork Voltage

  • 20:00 @ Kibla Portal: “ŠE NEZNANO” edicija FUCKING HELL

    Kolektiv All the children

Število mest na dogodku omejeno, zato prosimo, da za prijavo pišete na info@nagib.si


Produkcija: Društvo NAGIB
Kuratorski proces: Petra Hazabent
v odprtem dialogu z Anjo Bornšek, Tomažem Tomljanovićem, Toni Soprano, Andrejo Kopač, Barbaro Kukovec, Katjo Kosi, Miho Horvatom idr.
Pomoč pri produkciji in promociji: Eneja Urnaut
Vizualne intervencije: Toni Soprano Meneglejte
Koprodukcija: MKC Maribor - Kulturni inkubator , Fundacija Sonda - GT22
Partnerji: Kibla, Vinyl Fabrika
Podpora zamisli o Mrežnem centru: MKC Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Narodni dom Maribor, Fundacija Sonda - GT22, Kreativni inštitut
Tehnična podpora: Marko Lük, Tomaž Tomljanović, Rob Canning in platforma konS
Finančna podpora: Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo

BREZODRA = nagib v skupnostni ustvarjalni proces zaznavanja, preizkušanja, premišljevanja in udejanjanja / sprehod k čutnemu nagovoru gledalca / razstava in utopični počitek / večerja tekočih zgodb / manifest(acija) / v iskanju / v trajanju / pobeg pred znanim / drsenje po zvočnih brazdah / vstop v drugačen časovno-prostorski kontinuum / mrežni programski poskus novih produkcijskih struktur / peklenski žur / še neznano...

konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.