Back to All Events

Poezija na mestnih ulicah na Ravnah na Koroškem

  • Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika 1 Na Gradu Ravne na Koroškem, Ravne na Koroškem, 2390 Slovenia (map)

POEZIJA NA MESTNIH ULICAH GOSTUJE NA RAVNAH NA KOROŠKEM

Četrtek, 7. december // 18:00 // Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika

Oktobra je bilo mogoče prebirati poezijo izbranih slovenskih pesnikov in pesnic, ki je na plakatih skupaj z izvirnimi ilustracijami ilustratork in ilustratorjev nagovarjala mimoidoče meščane in meščanke ter obiskovalce in obiskovalke kulturnih ustanov v Mariboru in Slovenj Gradcu, 7.  decembra 2023, ob 18. uri pa s projektom gostujemo tudi v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem, kjer bodo na ogled izbrani plakati, potekal pa bo tudi literarni dogodek.

 

Plakatna akcija v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor poteka že šestnajsto leto, selektor poezije in avtor projekta je urednik in knjižničar Nino Flisar, selektorica likovnih del je kustosinja in direktorica Koroške galerije Petra Čeh, ki v projektu sodeluje že tretjič, na njeno pobudo pa se je letošnja Poezija na mestnih ulicah iz Maribora selila tudi na Koroško.

Pri projektu je svoje ustvarjalne moči združilo deset pesnikov in pesnic ter pet likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev. Svoje pesmi so prispevali in prispevale Kristina Kočan,  Nevenka Miklič Perne, Sara Nuša Golob Grabner, Tom Veber in Matic Ačko, ki v tej navezi zastopajo Štajersko, ter Anja Zag Golob, Maja Visinski Andrejc, Barbara Žvirc,  Lucija Mirkac in Gašper Bivšek, ki zastopajo Koroško. Ilustracije so delo likovnih umetnic in umetnikov s Koroške, prispevali so jih Sašo Vrabič, Jernej Kovač Myint, Anastazija Pirnat, Laura Kumprej in Tjaša Rener, plakate je oblikoval Uroš Lehner Ookie, ki je tudi avtor ene ilustracije. 

 

V Koroški osrednji knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem bo v četrtek, 7. decembra 2023 ob 18. uri, odprtje razstave izbranih plakatov, pogovor z avtorjem projekta Ninom Flisarjem in literarni nastop sodelujočih pesnic ter pesnikov s Koroške, sodelujejo Anja Zag Golob, Maja Visinski Andrejc, Barbara Žvirc,  Lucija Mirkac in Gašper Bivšek.

 

Vabljeni k branju poezije in ogledu ilustracij na plakatnih mestih knjižnice ter na literarni dogodek! 


Dogodek poteka v soorganizaciji MKC Maribor in Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem. Poezija na mestnih ulicah je del programa MKC Črka Mladinskega kulturnega centra Maribor, ki spada v sklop literarnih prireditev, ki jih podpira Javna agencija za knjigo RS.

Later Event: December 9
Peka prazničnih piškotov