Back to All Events

Ožuljeni jezik: Veseli deSLAMber

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Večer slam poezije

OŽULJENI JEZIK: VESELI deSLAMber

Oh, spet je ta najlepši čas v letu, ko na ulicah zasijejo lučke, ko se prijetno kadi iz papirnatega kozarčka s kuhanim in na Glavnem trgu postavijo razgledno kolo, ki je že malo višje kot lansko. Tako je - veseli december je tukaj! Ne glede na to, če božične komade ljubite ali sovražite, če ste oblekli grd božični pulover z jelenčki v vprašljivih pozah ali pa nosite črn puli, na slam odru ste vsi dobrodošli! Tokrat pa bo Ožučjeni jezik imel tudi dobrodelno noto, saj bomo vse vaše zbrane donacije poklonili projektu Botrstvo za otroke iz socialno šibkih družin!

KAJ JE OŽULJENI JEZIK?

Na dogodku nastopajoče_i tekmujejo s svojo avtorsko poezijo, povezuje pa ga improligašica Mojca Frim iz skupine Banda Ferdamana. Videli bomo nastope tekmovalk_cev, ki se s svojimi nastopi v živo predstavijo na odru. Zmaga tista_i, ki od naključne žirije v publiki tekom večera prejme največ točk.

OŽULJENA PRAVILA

  • Na odru predstavimo dve do tri svoje pesmi,

  • posamezna pesem je dolga največ tri minute,

  • nastopamo brez rekvizitov, kostumov in glasbil,

  • pesem se poskusimo naučiti na pamet, sicer si med nastopom na glavo poveznemo smešno pokrivalo.

PRIJAVE

Prijave za nastop zbiramo na ozuljenijezik@gmail.com, preko ZS sporočila na Facebook strani Slam zverine ali na kraju dogodka, malo pred pričetkom.

Literarni gost: Mišel ‘Amo’ ristov

Literarni gost je tokrat naš stari znanec, zvezda slamovskih odrov in tudi raperske scene, drugi državni prvak in večkratni finalist državnega prvenstva Mišel 'Amo' Ristov! Njegov slam sicer že vsi poznamo, a tokrat bomo slišali več tudi o njegovem literarnem in glasbenem ustvarjanju!

Vstopnine ni, zbiramo pa donacije, ki jih bomo tokrat v celoti namenili projektu Botrstvo!

Brez vstopnine, zbiramo pa dobrodelne prispevke!


Dogodek organiziramo MKC Maribor - MKC Črka in Pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom ter KUD Codo in njihovim Vetrinjc - BarCoda, s finančno podporo Mestne občine Maribor, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino in Javne agencije RS za knjigo.

Earlier Event: December 12
Razstava ob 30. obletnici MKC Maribor