Back to All Events

Ožuljeni jezik: Meglice besed

  • Vetrinjski dvor 33 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Večer slamovske poezije Ožuljeni jezik

»Meglice besed«

Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju s pesniškim društvom Slam zverine, Narodnim domom Maribor in Bando ferdamano prireja v torek, 14. novembra 2023, ob 19.30 na prizorišču Vetrinjc – BarCoda v Vetrinjskem dvoru redni mesečni pesniški večer slamovske poezije Ožuljeni jezik.

Slamovska poezija je živa, sočna in polna življenjske energije, je poslušljiva, zlahka razumljiva in dostopna širšemu krogu. Izvaja se v živo in združuje elemente performansa, govorjene poezije in gledališča. V Mariboru je ta zvrst poezije prisotna že dobrih sedem let, slišati pa jo je mogoče na moderiranih pesniških dogodkih tekmovalne narave, na katerih se prijavljeni tekmovalci in tekmovalke pomerijo v veščinah interpretiranja avtorske slamovske poezije.

Novembrski Ožuljeni jezik s podnaslovom »Meglice besed« meri na značaj predzadnjega meseca v letu, ko se pričneta mraz in tema. Ko je noč čarovnic že mimo, božični čas pa razen v določene veleblagovnice in trgovine še ni zares prišel. A november je tudi mesec obarvanega listja in gob in jesenskih sprehodov in dolgih večerov ob knjigah in krasnih jutranjih meglic, ki brišejo obrise dreves in hiš po dolinah. Ni to poetično? Kot nalašč za to, da s kakšno novo pesmijo stopite na oder našega Ožuljenega jezika! Prijave nastopajočih zbiramo na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverin. Dogodek bo moderirala Mojca Frim iz improligaške skupine Banda Ferdamana.

Vabljene in vabljeni na novembrski Ožuljeni jezik v živo!


Dodatne informaje: petra.kolmancic@mkc.si; matic.acko@gmail.com

Dogodek organizirajo pesniško društvo Slam zverine in MKC Maribor - MKC Črka, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom in s finančno podporo Mestne občine Maribor. Dogodek spada v sklop literarnih prireditev, ki jih sofinancira Javna agencija za knjigo.

Later Event: November 15
Karierni sejem 2023