Back to All Events

30 let MKC MARIBOR - 8. dan

  • Kulturni inkubator 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

30 LET MKC MARIBOR

MKC MARIBOR V MALEM

Festivalski teden brezplačnih dogodkov: ples, družabni večeri, družabne iger, spoznavanje japonske kulture, izmenjevalnica rastlina, DJ-delavnica, izdelava 3D figuric, slam poezija, poezija na ulicah, sprehod po zgodovini MKC Maribor.

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) v letu 2023 praznuje okroglih 30 let. Zato smo med 19. in 26. oktobrom 2023 pripavili enotedensko jubilejno dogajanje, ki ga sestavlja več kot trinajst dogodkov. Program bo na vseh lokacijah MKC Maribor (Upravna stavba s Hostlom Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox), soustvarili ga bodo vsi zaposleni.

Tako smo v enotedensko dogajanje zajeli skorajda vsa področja, ki jih MKC Maribor izvaja v sklopu svojih programov. MKC Maribor v malem, kot smo poimenovali dogodke v sklopu praznovanje 30. obletnice MKC Maribor, bo tako postregel z družabnimi večeri, razstavo likovnih del, spoznavanjem japonske kulture in animejev, filmskim večerom, izmenjevalnico rastlin, DJ-delavnico, delavnico izdelovanja 3D figuric, slam poezijo, poezijo na ulicah … ter seveda plesom in dobro glasbo: 50-ies PROM NIGHT nas bo spomnil na maturantski ples, za zaključek pa bomo migali v ritmih glasbene skupine FUNK FU.

PROGRAM OB 30. OBLETNICI MKC MARIBOR:

Četrtek, 26. oktober 2023 @ Kulturni inkubator

19:00 KONCERT FUNK FU

Koncert skupine Funk Fu bi moral biti del junijskega festivala Jazz'ma mlade na Židovskem trgu, a je festival zaradi dežja odpadel. Zato bo skupina zdaj stopila na oder Kulturnega inkubatorja.

Vabimo na brezplačen koncert, ki bo v četrtek, 26. oktobra, ob 19. uri v Kulturnem inkubatorju. V ritmih dobre glasbe in v družbi skupine Funk Fu bomo sklenili praznovanje ob 30. obletnici delovanja MKC Maribor. Koncert je namreč zadnji dogodkov, s katerimi MKC Maribor med 19. in 26. oktobrom obeležuje okrogli jubilej.

o skupini funk fu

Začetki Funk Fu-ja segajo v leto 2017, kjer je kitarist Tilen Gavranovič zasedbo ustanovil v domačem Zagorju, kjer so takrat za skupino igrali sami domačini od katerih sta člana skupine le še Tilen in Klara Veteršek.  Nedavno pa se je skupina tudi mednarodno okrepila. Sedaj člani supine prihajajo iz Slovenije, Avstrije, Madžarske , Slovaške in Bosne in Herzegovine.

Ideja za ime skupine Funk Fu izhaja iz besede Kung Fu, Tako kot Kung Fu, je za člane skupine Funk Fu veščnina v glasbenem žanru funk.  Učijo se od začetnikov žanra ter tudi teh, ki trenutno zanamujejo svet funk glasbe. ( James Brown, Prince, Michael Jackson, Jamiroquai, Tower of Power, Earth Wind and Fire itd.) Iz teh tako imenovanih začetnikov funka so vzeli inspiracijo in začenjali ustvarjati avtorsko glasbo. Za ustvarjanje glasbe skrbita TIlen Gavranovič, ki skrbi za glasbo in aranžmaje ter Klara Veteršek, ki piše besedila.

V juniju so izdali svoj debitanski album “It’s all Fun and Games”, ki ga lahko najdete že na vest glasbenih platforma, pravtako pa je na voljo tudi v fizični obliki na CD-ju. Na albumu se nanaša 10 skladb, ki so izraz dela v zadnjih paria letih zasavske Funk skupine. Nedavno so izdali tudi videospot za skladbo “Lately” ,ki je bil sneman prav v Zasavju.