Back to All Events

Otvoritev skupnostne shrambe na Studencih

  • MČ Studenci 53a Šarhova ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V sredo, 11. oktobra, bo ob 17. uri pred stavbo MČ Studenci simbolična otvoritev skupnostne shrambe.

Potem ko je letošnjo pomlad pred upravno stavbo Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) na pobudo magistrskih študentov sociologije na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru zaživela skupnostna shramba, se je projekt sedaj razširil še na Studence.

Nikita Pongračič, Stefani Branilović, Kaja Tome, Laura Glavač, Tjaša Glavač in Oliver Baklan so se namreč odločili, da se vključijo v program Banka idej 2023 - lokalni sklad za mlade z idejami in projekt ‘‘Vzemi ali deli’’ širijo naprej. S tem bo na Studencih zaživela skupnostna shramba, že druga v Mariboru. Prva od pomladi 2023 stoji pred upravno stavbo MKC Maribor.

KAJ JE SKUPNOSTNA SHRAMBA?

Anonimna storitev, ki nudi nujne potrebščine osebam, ki živijo v kakršnem koli pomanjkanju. Ljudje, ki želijo pomagati, darujejo dobrine, medtem ko tisti, ki so v negotovem položaju, vzamejo, kar potrebujejo. To omogoča, da skupnost naredi razliko tam, kjer socialna država izostane.

KAJ SE V TAKŠNI SHRAMBI ZBIRA?

Nepokvarljivo hrano (npr. konzervirana živila, riž, testenine),higienske pripomočke (npr. gele za prhanje, britvice, damske vložke),čistilna sredstva.

Earlier Event: October 10
Ožuljeni jezik s Sergejem Harlamovom
Later Event: October 11
29. MFRU 2023 - 6. dan