Back to All Events

konS @ Inkubator: LEGO robotika

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Mladinski kulturni center Maribor in konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost v mesecu maju in juniju ob ponedeljkih vabimo na sklop brezplačnih delavnic na temo LEGO robotike.

Kdaj: ponedeljki v maju in juniju

Kratka anketa je pokazala, da je največ interesa za ta zanimiv tedenski projekt v ponedeljek, tako da se bomo vse do konca junija skupaj z vašimi intermedijskimi navdušenci učili programiranja na način, ki je prilagojen otrokom, torej zanimiv, zabaven in nikakor dolgočasen in strog.

Kaj se bo dogajalo?

Uporabljali bomo zabavne aplikacije (igrice), ki otroke vodijo skozi prve korake programiranja in jih učijo mišljenja "kot to počnejo računalniki". Uporabljamo robote, ki otrokom pokažejo, kako sta program in njegova izvedba povezana in kaj robot naredi, ko mu "naložimo program". Izdelujemo igrice, ki so lahko povsem po idejah otrok. Otroci spoznajo, kako se kaj v naredi, programira, da "v igrici deluje" (in koliko razmišljanja in truda je potrebno za to). Lotimo se tudi 3D oblikovanja.

Na delavnici ni potrebno biti prisoten vsak teden, tako da morebitni izostanki niso problematični, so pa potrebne prijave na https://www.1ka.si/a/2ac3e142 zaradi naših administrativnih zadev in priprave prostora. V primeru odsotnosti vas vljudno naprošamo, da nas o tem predčasno obvestite in tako omogočite, da se lahko mentorji ustrezno pripravijo.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

foto: arhiv konS

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.