Back to All Events

konS ≡ BridA: Biometrični portreti

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

KonS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor ter umetniški kolektiv BridA v soboto, 26. marca, ob 10. uri vabijo na brezplačno delavnico kreativne virtualizacije.

Izmerjena resničnost je s tehnološkim napredkom postala ogledalo naše družbe. Umetniška delavnica se na kritičen in kreativen način dotakne problematike zajemanja zasebnih podatkov z uporabo različnih merilnih naprav in senzorjev, ki so implementirani v pametnih telefonih, urah, avtomobilih, hladilnikih ipd.

Te naprave merijo in zbirajo naše osebne informacije kot so, prstni odtisi, očesne zenice, srčni utrip, kje se nahajamo, starost, spol, navade in še in še. Z vsemi zbranimi podatki, lahko o osebi izvemo veliko ter iz njih sestavimo natančen osebni profil. Ko analiziramo zbrane informacije ugotovimo, da gre za zbiranje podatkov, te podatke pa lahko preko različnih algoritmov in programskih aplikacij pretvorimo v likovne informacije kot so barve, in likovne kompozicije. Skupaj bomo poiskali kje so v meritvah skriti kreativni in umetniški potenciali in kako jih razumemo ter kako jih lahko uporabimo za slikanje. Preko razmišljanja in analize zajetih informacij bomo skupaj poiskali kakšna naj bi bila naša sodobna biometrična podoba?

Delavnice so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. 

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna prijava na tej povezavi oz. klikom na spodnji gumb. V primeru, da bo število prijavljenih preseglo kapacitete, vas bomo o tem ter o morebitnem novem datumu izvedbe delavnice tudi obvestili.

Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

foto: BridA

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.