Back to All Events

konS ≡ BridA: LIDAR-3D / Kreativna virtualizacija

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

KonS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor ter umetniški kolektiv BridA v soboto, 12. marca, ob 10. uri vabijo na brezplačno delavnico kreativne virtualizacije.

Delavnica tematizira uporabo najnovejših tehnologij, ki jih opažamo v tako imenovanih pametnih napravah in brezpilotnih vozilih. Dotika se specifičnega področja LIDAR tehnologije ki pomeni 3D svetlobno zaznavanje okolja z uporabo laserskih žarkov.

Delavnica omogoča spoznavanje nove tehnologije, ki ob njeni praktični uporabi v digitalizaciji okolja predstavlja velik kreativni in umetniški potencial. Sodelujoči bodo lahko izkusili kako resničnost oziroma predmete s pomočjo tehnologije prenesemo v virtualni svet, kjer se odprejo številne možnosti kreativnega manipuliranja, ki omogoča, da objekte zlahka spreminjamo in postavljamo v različna okolja. Sodelujoči se bodo na delavnici naučili kako delujejo 3D skenerji s pomočjo LIDAR tehnologije. Soočili se bodo tudi s kritičnim pogledom na to kako implementacija novih tehnologij vpliva na naše vsakdanje življenje, v luči digitalizacije resničnosti za doseganje različnih ekonomskih ciljev.

Delavnice so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. 

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna prijava na tej povezavi oz. klikom na spodnji gumb. V primeru, da bo število prijavljenih preseglo kapacitete, vas bomo o tem ter o morebitnem novem datumu izvedbe delavnice tudi obvestili.

Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

foto: BridA

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.